hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İran 72 saat önce uyarmış: Gerekirse İsrail'e daha sert karşılık veririz

    KAYNAKAFP

    İsrail'e düzenlenen hava saldırısının ardından açıklama yapan İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, saldırının meşru müdafaa hakkı kapsamında gerçekleştiğini dile getirdi. Ardından ise İsrail'i "Pervasızca hareket ederse daha güçlü karşılık veririz" sözleriyle uyardı. İran Dışişleri Bakanı da ülkesinin komşularını ve ABD'yi saldırıdan 72 saat önce bilgilendirdiğini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsrail'e düzenlediği hava saldırısının ardından İran tarafından açıklamalar gelmeye devam ediyor. Yazılı bir açıklama yayınlayan İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Devrim Muhafızları Ordusu tarafından İsrail'e düzenlenen "gerçek vaat" operasyonunun meşru müdafaa hakkı kapsamında gerçekleştiğini dile getirdi. Reisi açıklamasında, İran’ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'in "intikam" vaadinin gerçekleştiğini vurguladı.

    İran 72 saat önce uyarmış: Gerekirse İsraile daha sert karşılık veririz

    "CEVABIMIZ PİŞMAN EDİCİ OLACAKTIR"

    "İsrail ve destekçileri pervasızca hareket etmeye devam ederse daha sert karşılık veririz" diyen İran Cumhurbaşkanı, "Ülkemizin çıkarlarına yönelik her türlü macera arayışına cevabımız yeniden pişman edici olacaktır. Siyonist İsrail rejiminin destekçileri, bu rejimi körü körüne desteklemeyi bıraksınlar" ifadeleriyle uyarıda bulundu.

    İran 72 saat önce uyarmış: Gerekirse İsraile daha sert karşılık veririz

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "ABD VE KOMŞULARIMIZA 72 SAAT ÖNCE BİLGİ VERDİK"

    İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ise ülkesinin komşularını saldırıdan 72 saat önce bilgilendirdiğini söyledi. Abdullahiyan, "72 saat önce ABD'nin kendi ülkelerinde askeri üslerinin bulunduğu bölgedeki kardeşlerimize amacımızın yalnızca İsrail rejimini cezalandırmak olduğunu, bölgedeki Amerikan üslerini hedef alma arayışında olmadığımızı bildirdik" dedi.

    İran 72 saat önce uyarmış: Gerekirse İsraile daha sert karşılık veririz

    İran Dışişleri Bakanı açıklamasına, İran İslam Cumhuriyeti'nin bu aşamadan sonra savunma operasyonunu devam ettirme gibi bir niyeti yoktur. Ancak gerek duyulması durumunda, her türlü saldırıya karşı ülkenin yasal çıkarlarını korumak konusunda geri adım atmayacaktır" ifadelerini de ekledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow