hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Süreç çıkmaza girdi! İsrail 30 Nisan'ı mı bekliyor?

    İsrail, İran'ın misillemesine yanıtın nasıl ve ne zaman olacağına ilişkin tartışmaya devam ediyor. Ülke basınına göre Tahran’a karşı saldırının türü konusunda hazırlıklar tamamlandı ama zamanı belli değil. Yine de İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi'nin yaptığı bir açıklama saldırının zamanı ile ilgili de tahminlerin yapılmasına sebep oldu. Detayları CNN TÜRK Muhabiri Serdar Er ve Kameraman Emir Ünlü aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CNN TÜRK Muhabiri Serdar Er detayları şu ifadelerle aktardı;

    İran’ın İsrail’e misilleme saldırısı sonrasında gözler İsrail’e çevrildi. ‘İsrail karşılık verecek mi? sorusu gündemde. Bu soru yanıt bulmadı, harekete geçilmedi. Mesajlar birbiri ardına veriliyor. Birkaç gün önce kamuoyu ve medyada, İsrailli yetkililere dayandırılarak ‘İsrail kısa bir süre içerisinde saldırabilir’ mesajları paylaşılmıştı.

    KRİTİK TARİH 22-30 NİSAN MI?

    İsrail’in önümüzdeki süreçte 22-30 Nisan tarihlerinde ‘Hamursuz Bayramı’ söz konusu. İsrail’in bu tarihler arasında saldırması ihtimaller arasında yer alıyor.

    SALDIRI NASIL GERÇEKLEŞTİRİLECEK?

    ABD’den telkinlerde var; Saldırı dar kapsamlı olsun. Önümüzdeki süreçte İsrail’in yanıt vermesi bekleniyor.

    İsrailli üst düzey bir yönetici, farklı görüşler olduğu için ‘İsrail savaş kabinesi feshedilsin. İran’a saldıralım’ açıklaması gelmişti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Savaş kabinesi toplanıyor ve bu toplantılarda mutabakat sağlanamadığı, bunun dışarı yansıdığı konusunda bilgiler var. İsrail medyası da bunu konuşuyor. Bu anlamda süreç çıkmaza girmiş durumda.

    İsrail medyası bir yandan bu duruma ‘Fırtına öncesi sessizlik’ diyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow