hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İsrail'de 'Gazze'yi işgal' planı

    KAYNAKCNN TÜRK

    "Tanrı bize bu toprakları vaat etti" diyerek Filistin'in topraklarına yasadışı şekilde yerleşen işgalci yerleşimciler şimdi de gözünü Gazze'ye dikti. CNN International'a konuşan İsrailli Yerleşimciler Örgütü yöneticisi, Gazze'de etnik temizlik istediklerini reddetmedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İşgal altındaki Batı Şeria topraklarında bir bayrak dalgalanıyor. Bu bayrağın üzerinde "Kral Tanrıdır" yazıyor. 2 genç yerleşimci bu yasadışı alanı koruyor, inşaat başlamasa da alan koruma altında ve CNN International Muhabiri Clarissa Ward bu alana alınmıyor.

    Görüntülerde İsrail'in Filistin topraklarını nasıl işgal ettiği ortaya çıkıyor. İbranice tabelalar çakılırken, Arapçalar siliniyor.

    İsrailde Gazzeyi işgal planı

    Batı Şeria'da işgali gerçekleştiren Yahudi yerleşimcilerin yeni hedefi Gazze. Nachala adı verilen Siyonist örgütün binlerce Yahudi destekçisi var. Onlar, Gazze'de işgali planlıyorlar.

    Daniella Weiss, hareketin "vaftiz annesi". Kendisi de Batı Şeria yerleşimcisi olan Weiss bu topluluğun lideri, onları oturma odasında toplayarak konuşmalar yapıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsrailde Gazzeyi işgal planı

    Yerleşimcilerin çoğu ABD'deki bağışçılardan destek alıyor. Nachala grubundan Florida'ya giderek parayı toplayıp gelenler de var. Onlar da yerleşimciler gibi Gush Katif dedikleri Gazze Şeridi'ndeki topraklara dönülmesini savunuyor.

    Weiss'a göre İsrail'de onu destekleyen 500 yeni aile var. Gazze'yi işgal planı yapan bu yerleşimciler, 7 Ekim'den önce böyle bir planları olmadığını iddia ediyor. Ancak söz konusu Gazzeliler olunca 'onların burada yaşama hakkı yok' diyorlar.

    İsrailde Gazzeyi işgal planı

    Weiss'in görüşleri artık İsrail'de popüler. Buna en çok da Başbakan Binyamin Netanyahu ve hükümeti dahil.

    CNN muhabirine konuşan Bakan Eliyahu yapılan araştırmaya göre, İsraillilerin çoğunluğunun yerleşimciliği yani işgalciliği desteklediğini söylüyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow