hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kaza mı sabotaj mı terör saldırısı mı?

    KAYNAKMutlu Doğan Akbaş/ Cnnturk.com

    Amerika'da yaşanan o akıl almaz olayda 3 kilometrelik bir köprü, kargo gemisinin çarpması sonucu saniyeler içinde yıkıldı. Köprü üzerindeki araçlar, denize düştü. Akıllarda, sabotajdan tutun da terör saldırısına kadar birçok ihtimal belirdi. Peki yetkililer ne diyor, kazanın nedeni açıklandı mı? CNN TÜRK Washington Temsilcisi Yunus Paksoy detayları aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD’de 3 kilometrelik bir köprü kargo gemisinin çarpmasıyla saniyeler içinde yıkıldı. Peki bu olay kaza mı sabotaj mı yoksa bir terör saldırısı mı? Yetkililer konuyla ilgili ne diyor? CNN TÜRK Washington Temsilcisi Yunus Paksoy detayları aktardı.

    Kaza mı sabotaj mı terör saldırısı mı

    Yunus Paksoy şu ifadeleri kullandı;

    İnsanın aklına birçok soru işareti geliyor. Görüntülerde de saniyeler içinde 2,5-3 kilometrelik köprünün bir anda çökmesi akıllara soru işareti getirmişti. Ancak Baltimore Polisi yaptığı basın toplantısında herhangi bir terör saldırısı ya da bilerek yapıldığına dair hiçbir belirtinin olmadığını açıkladı. Burada tabi iki ihtimal var. O geminin ışıkları kapanıyor ve köprünün ayaklarından birine çarpıyor ve köprü saniyeler içinde yıkılıyor. Olayın üzerinden 7 buçuk saat geçti ve arama kurtarma çalışmaları hala devam ediyor. İki kişinin kurtarıldığı bilgisi var. Birinin durumu ağır. Hipotermi şüphesinden bahsedebiliriz. Basın toplantısında ayrıca çökme esnasında köprüde çalışan müteahhitler ve işçiler olduğu söylendi bakım ve onarım çalışmaları için. Aynı zamanda suda olduğu inanlına kişilerin aileleri için bir tesis kuruldu ve onlar orada anbean bilgi alabiliyorlar. Çalışmalar sonarla yapılıyormuş. Bazı araçların yerleri tespit edilmiş fakat tam olarak kaç aracın olduğu bilinmiyor şu an. 20 kadar insanın arandığı söyleniyor. Bu olayın gece saat 01.30’da olması belki de müthiş bir felaket önlemiş oldu. Yılda 12 milyon aracın geçtiği bu köprüde bu olay bu saatlerde olsaydı biz belki de binlerce insanın can pazarından bahsediyor olabilirdik. Beyaz Saray tarafından bahsedelim. Başkan Joe Biden’a hemen bir birifing verildi. Ve bir Beyaz Saray yetkilisi, ‘Başkan Biden gün boyunca güncel bilgileri almaya devam edecek’ dedi. Tabi polis terör şüphesi yok dedi. Ancak FBI da bu soruşturmaya katıldığını söyledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow