hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    KKTC Dışişleri Bakanından BM'ye tepki!

    KAYNAKCNN TÜRK

    Birleşmiş Milletler Kıbrıs'taki ara bölgede hayatını kaybeden Birleşmiş Milletler askerlerinin 60. Yılı anısına anıt dikti. Ara bölgedeki bu anıta Rum Yönetimi övgüler dizerken, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti sert tepki gösterdi. KKTC Dışişleri Bakanı, Birleşmiş Milletleri 1974 öncesi Rum saldırılarına seyirci kalmakla eleştirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Birleşmiş Milletler, Kıbrıs’ta 1964’ten bu yana bulunan BM Barış Gücü'nün 60. Yıldönümü için törenler düzenledi. Törenler kapsamında Lefkoşa’da ara bölgede hayatını kaybeden, Mavi Bereliler olarak bilinen BM askerleri anısına anıt dikildi. Rum yönetimi BM’ye övgüler yağdırırken, Kıbrıs Türkleri dikilen anıta sert tepki gösterdi. KKTC Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, BM’yi 1974 öncesi Rum saldırılarına seyirci kalmakla suçladı.

    KKTC Dışişleri Bakanından BMye tepki

    BM'DEN LEFKOŞA'YA 60.YIL ANITI

    Anıta verilen tepkiler, İngiltere'ye de sıçradı. Londra’daki Türk dernekleri, İngiliz Parlamentosu önünde protesto gösterisi düzenledi. BM askerlerini simgeleyen mavi renkte 3 miğferden oluşan anıt, çoğu kaza ve hastalıktan hayatını kaybeden 187 Barış Gücü Askeri simgelemek için yapıldı. 60. Yıl için düzenlenen törene, BM’nin Kıbrıs temsilcisi Colin Stewart ve Rum Dışişleri Bakanı Konstantinos Kombos katıldı. Rum lider Nikos Hristodulidis ise, yazılı açıklama yaparak BM Barış Gücü’ne övgüler dizdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KKTC Dışişleri Bakanından BMye tepki

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow