hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Komşunun yeni askeri planı... Yunan Bakan'dan Türkiye uyarısı geldi

    KAYNAKCNN TÜRK

    Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias, kadınlara gönüllü askerlik üzerine çalışıldığını ifade etti. Yunan toplumunun çoğunun askerliğe gönül bağı olduğunu söyleyen Bakan, "100 milyonluk bir nüfus tehdidiyle karşı karşıyayız" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    SAVUNMA BAKANI DENDİAS: GÖNÜLLÜ ASKERLİK PLANLIYORUZ

    Komşuda yeni bir askeri plan açıklandı. Savunma Bakanı Nikos Dendias'ın sözleri ülkeyi karıştırdı. İlk kez Dendias, Yunan kadınların da gönüllü olarak askere gidebilmesi için çalışıldığını ifade etti.

    Komşunun yeni askeri planı... Yunan Bakandan Türkiye uyarısı geldi

    YUNAN BAKAN: KADINLARIN ASKERLİĞİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ

    Dendias, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında düzenlenen etkinlikte konuştu. Yunan Bakan yalnızca kadınların askere alınmasını değil, aynı zamanda Yunan ordusunun ideolojik bir birikime ihtiyacı olduğunu söyledi. "Yunan nüfusunun çoğunluğu ordunun silahlı yurttaşlardan oluşması gerektiğini biliyor. Helenizm'e inanan vatandaşlara ihtiyacımız var" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Komşunun yeni askeri planı... Yunan Bakandan Türkiye uyarısı geldi

    YUNAN BAKAN'DAN TÜRKİYE UYARISI

    Öte yandan ilerleyen Yunan-Türk ilişkilerine rağmen Dendias, Türkiye tehdidi karşısında güçsüz olduklarını iddia etti. "Karşımızda 11-12 milyon vatandaşa karşı 100 milyonluk bir nüfusun tehdidi var" dedi. "Helenizm'i şehir devletlerinden bugüne koruyan şey, ülkesini ve evini koruyan silahlı vatandaşlardır" ifadelerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow