hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Moldova Başbakanı Dorin Recean CNN TÜRK'e konuştu: Rusya psikolojik operasyon yürütüyor!

    Rusya, Moldova'nın ayrılıkçı bölgesi Transdinyester'i ilhak etmeye çalışacak mı? Moldova bu konuda ne düşünüyor? Moldova Başbakanı Dorin Recean CNN TÜRK'ten Büşra Arslantaş'a konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Moldova Başbakanı Dorin Recean detayları şu ifadelerle aktardı;

    RUSYA MOLDOVA AYRILIKÇI BÖLGESİNİ İLHAK EDER Mİ?

    Moldova’ya ve Moldova halkına karşı yürütülen bir tür psikolojik operasyona tanık olduk. Bölgenin ilhak edilmeyi istemesi ve Rusya’nın bunu yapması gibi gerçek bir tehdit yok. Bu yüzden gerçek bir şeyden çok bu bir psikoloji operasyonuydu diye düşünüyorum. Şu anlık cesur Ukraynalılar sayesinde Moldova’da barış ve güvenlik hakim. Transdinyester bu konularda bizimle aynı safta.

    BU NEYİ GÖSTERİYOR? NASIL BİR MESAJ VERİLDİ?

    Rusya çeşitli yollarla Moldova’ya karşı hibrit bir savaş yürütüyor. Her şeyden önce bunu propaganda yoluyla, ücretli protestolar organize etmeye çalışarak ve seçimleri etkilemeye çalışarak yapıyor. Biz barış ve güvenliğimizi güçlendirdik. Ülkenin güvenli olması ve insanların yaşam kalitesini arttırmak için ortaklarımızla yakından çalışıyoruz. Hükümet stratejik hedefimiz olan Avrupa Birliği’ne üye olma hedefimizi ilerletmeye ve sürdürmeye devam edebilmemiz için, aynı zamanda da ekonomik büyümeyi toparlamak için yatırımları arttırmaya yönelik gerekli programlara da sahip bu sırada.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TÜRKİYE’NİN KÜRESEL MESELELERDEKİ YERİ

    Tüm bu zor şartlara rağmen uluslararası aktörlerin Ukrayna’ya yardım etmek için çabalamasının çok iyi olduğunu düşünüyorum. Şunu umuyoruz; Rusya’nın Ukrayna’ya karşı yürüttüğü bu haksız savaşta Türkiye dahil olmak üzere herkesten daha fazla yardım alacaktır. Bizim umudumuz bu.

    TÜRK SAVUNMA SANAYİİSİ

    Türk şirketlerinin bu fırsatı çok iyi silahlar üretmek için değerlendirmesinden mutluluk duyuyoruz. Bu alandaki gelişmelerin ne kadar ilerleyeceğini görmek için ilgiliyiz. Bunun ile ilgili somut görüşmeler şu an yok.

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow