hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Moskova yine Kiev'i suçladı: Saldırganlar Ukrayna milliyetçileriyle bağlantılı!

    Moskova’da 143 kişinin yaşamını yitirdiği terör saldırısıyla ilgili Rusya Soruşturma Komitesi’nden yeni açıklama geldi. Komite, ‘Saldırganların Ukraynalı milliyetçilerle bağlantısı tespit edildi’ dedi. Amerikan yönetimi ise DEAŞ konusunda ısrar etti, Rusya'yı hangi gün uyardıklarını açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rusya Moskova'daki terör saldırısıyla ilgili bir kez daha Kiev’i suçladı. Soruşturmada, teröristlerin Ukraynalı milliyetçilerle bağlantısının olduğunun ortaya çıktığı kaydedildi.

    Rusya Soruşturma Komitesi, ‘Gözaltına alınan teröristlerle yapılan çalışmalar, onlardan ele geçirilen teknik cihazların incelenmesi ve finansal işlemlerle ilgili bilgilerin analizi sonucunda Ukraynalı milliyetçilerle bağlantılarına dair kanıtlar elde edildi. Soruşturma, terör saldırısının faillerinin Ukrayna'dan suçun hazırlanmasında kullanılan önemli miktarda para ve kripto para birimi aldığı bilgisini doğruladı. Terörün finansmanı planına karışan başka bir şüpheli tespit edildi ve gözaltına alındı’ bilgilerine yer aldı.

    ABD ise Rusya’dan gelen bu açıklamalara tepki gösterdi.

    ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü John Kirby, Moskova’nın son iddialarını ‘saçmalık ve propaganda’ olarak nitelendirerek, saldırıdan yalnızca terör örgütü DEAŞ’ın sorumlu olduğunu söyledi.

    Rusya’yı uyardıklarını bir kez daha hatırlatan Kirby, bu kez tarih ve saat verdi. Kirby, 7 Mart günü saat 11.15'te Rus güvenlik birimlerine yazılı uyarıda bulunduklarını açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Moskova yine Kievi suçladı: Saldırganlar Ukrayna milliyetçileriyle bağlantılı

    2024 YEREL SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow