hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Netanyahu Refah'a saldırma planından vazgeçmiyor!

    KAYNAKCNN TÜRK

    İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze'nin Güneyinde yüzbinlerce yerlerinden edilmiş sivillerin bulunduğu Refah'a saldırma planından vazgeçmiyor. ABD Başkanı ile bu konudaki anlaşmazlığına rağmen Refah'a saldıracağını söyleyen Netanyahu, bölgeye kara operasyonunun hemen başlamayacağını "Biraz zaman alacak" sözleriyle ifade etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Netanyahu, ''Yolculuğumun başında Cumhurbaşkanı'na şunu söyledim: İsrail ordusu Gazze Şeridi'ne girmeden Hamas yenilemez. Son görüşmemizde ona şunu da söyledim: İsrail ordusu Refah'a girmeden zaferi tamamlamak imkansızdır ve bunun amacı Hamas'ın geri kalan taburlarını ortadan kaldırmaktır.'' ifadelerini kullandı.

    İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze Şeridini'nin Güneyinde yüzbinlerce yerlerinden edilmiş sivilin bulunduğu Refah'a saldırı planından geri adım atmıyor. Özellikle ABD Başkanı Joe Bıden'ın bu konudaki şiddetli muhalefetine rağmen, Netanyahu bir kez daha Refah'a saldıracaklarını söyledi.

    Netanyahu Refaha saldırma planından vazgeçmiyor

    Netanyahu, ''Desteğini takdir ettiğim Başkan Biden, halkının hem insani alanda hem de diğer konulardaki önerilerini bize sunmayı istedi. Dediğim gibi arkadaşlarımızla anlaştığımız zamanlar da oldu, anlaşamadığımız zamanlar da oldu. Sonuçta her zaman güvenliğimiz için gerekeni yaptık, bu kez de yapacağız.'' dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsrail Başbakanı, Refah'a yapılması planlanan kara saldırısının ne zaman başlayacağına yönelik de, "Biraz zaman alacak" dedi.

    Netanyahu Refaha saldırma planından vazgeçmiyor

    Netanyahu, ''Biraz zaman alacak olan Refah'a girmeye hazırlanırken de tüm gücümüzle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Şu anda Şifa'da yaptığımız gibi üst düzey Hamas yetkililerini ortadan kaldırarak ve yakalayarak, yüzlerce Hamaslıyı ortadan kaldırarak Han Yunus'ta merkez kamplarda faaliyet göstermeye devam ediyoruz.'' şeklinde konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow