hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Papa Francis'den bir ilk daha! Kadın mahkumların ayaklarını yıkadı

    KAYNAKCNN TÜRK

    Papa Francis, 'Hizmet ve tevazu anlayışını' vurgulamak amacıyla kutsal Perşembe ayinini gerçekleştirdi. Hristiyanlık'ta Paskalya'dan önceki Perşembe günü gerçekleştirilen bu ayinde Papa Francis, 12 mahkum kadının ayaklarını önce yıkadı, ardından kuruladı ve öptü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Önce altın bir ibrikle su döküp yıkadı, ardından havlu ile kuruladı ve öptü. Bu görüntüler, Katolik aleminin Ruhani Lideri Papa Francis'in, Katoliklerin kutlamaya hazırlandığı Paskalya Yortusu ritüelinden. Papa Francis, 'Hizmet ve tevazu anlayışını' vurgulamak adına gerçekleştirdiği kutsal Perşembe ayini için, Roma'daki Rebbibia Cezaevine gitti.

    Papa Francisden bir ilk daha Kadın mahkumların ayaklarını yıkadı

    Ardından ise, cezaevinde kalan 12 kadın mahkumun önüne gelerek, bu ritüel çerçevesinde kadınların ayaklarını önce yıkadı, ardından kuruladı ve öptü. Ritüelde ilk kez sadece kadınlar ve farklı dinlerden kişiler vardı. İtalyan basınına göre Papa’nın ayaklarını yıkadığı mahkumlar, İtalyan, Rus, Bulgar, Nijeryalı, Ukraynalı, Perulu ve Bosna Hersekliydi.

    Papa Francisden bir ilk daha Kadın mahkumların ayaklarını yıkadı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    87 yaşındaki Francis, son zamanlarda geçirdiği rahatsızlıkların hareket sorunlarını artırması nedeniyle, ayini tekerlekli sandalyesinden gerçekleştirdi. Hz. İsa'nın, çarmıha gerilmeden bir gün önce sevgisini göstermek için 12 havarisinin ayağını yıkamasıyla başlayan bu Paskalya ritüeli, yüzyıllardır devam ediyor. Fakat Papa Francis, kendisinden önceki Papaların aksine rahiplerdense yardıma muhtaçlar ya da mahkumların ayağını yıkamayı tercih ediyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow