hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Putin: DEAŞ yaptı ama sipariş kimin?

    Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Moskova’daki terör saldırısını DEAŞ’ın yaptığını dile getirdi. ABD’nin, saldırıda Kiev’in izi olmadığına dünyayı ikna etmeye çalıştığını söyleyen Putin, "Kimin yaptığını bilsek de emri verenin kim olduğunu öğrenmek istiyoruz" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Moskova'daki terör saldırısı ve alınan önlemlerle ilgili gerçekleştirilen bir toplantıda konuştu.

    ‘Saldırıyı DEAŞ'ın gerçekleştirdiğini biliyoruz’ diyen Putin, ABD’nin saldırı sonrası tutumuna vurgu yaptı ve “Aynı zamanda ABD’nin, istihbarat verilerine göre, çeşitli kanallar aracılığıyla uydularını ve dünyanın diğer ülkelerini Moskova’daki terör saldırısında Kiev’den sözde hiçbir iz bulunmadığına, kanlı terör saldırısını Rusya’da yasaklanan DEAŞ örgütünün takipçilerinin, üyelerinin gerçekleştirdiğine ikna etmeye çalıştığını da görüyoruz. Rusya'ya ve halkına karşı bu zulmün kimin eliyle yapıldığını biliyoruz. Siparişi verenin kim olduğuyla ilgileniyoruz” ifadelerine yerdi.

    Putin, bir kez daha saldırganların Ukrayna sınırında yakalandığını söyleyerek Kiev’i işaret ederek “Tabii ki teröristler suçu işledikten sonra neden Ukrayna’ya gitmeye çalıştılar sorusunun cevabını vermek gerekiyor. Onları orada kim bekliyordu?" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Daha önce de söylediğim gibi bu bir korkutma taktiği. Ve bundan kimin yararlanacağı sorusu hemen ortaya çıkıyor" diyen Putin, okların Kiev'deki neo-nazi rejimine yöneldiğini belirterek “Bu vahşet, 2014'ten bu yana neo-nazi Kiev rejiminin eliyle ülkemize karşı savaşanların bir dizi girişiminin yalnızca bir halkası olabilir. Ve Naziler, bilindiği gibi, amaçlarına ulaşmak için en kirli ve insanlık dışı yollara başvurmaktan hiçbir zaman çekinmemişlerdir” ifadelerini kullandı.

    Putin, DEAŞ’ın da İslam ile ilgisi olmadığına vurgu yaparak, “Kendilerini sözde 'saf İslam’ı savunan inançlı müslümanlar olarak konumlandıran radikal islamcılar, tüm Müslümanlar için kutsal olan kutsal ramazan ayında nasıl vahim zulümler ve suçlar işliyorlar?" sözlerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow