hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Putin neden Belçika'yı işaret etti?

    KAYNAKCNN TÜRK

    Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den yine çok konuşulacak bir çıkış geldi. Putin, Belçika'nın bağımsızlığını Rusya'ya borçlu olduğunu söyledi. ABD politikalarına da değinen Putin, "ABD, cini şişeden kendisi çıkardı" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “Belçika, muhtemelen bunu biliyorsunuzdur, Rusya ve Rusya'nın konumu sayesinde Dünya haritasında bağımsız bir devlet olarak göründünüz.”

    Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Avrupa'nın tam ortasında bulunan Belçika'nın, bağımsızlığını Rusya'ya borçlu olduğunu iddia etti.

    Bir anda Belçika'ya yönelik bu iması sorgulanmaya başladı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin bu açıklamayı Moskova'daki Dünya Gençlik Festivali’ne gelen yabancı öğrencilere yaptı.

    Amerikan haber sitesi Politico Bat'nın Rusların el konan varlıklarının savaşta Ukrayna lehine kullanılıp kullanılmamasını tartıştığını hatırlattı. Politicoya göre bu varlıkların çoğu Belçika'da tutuluyor. Ve Putin'in Belçika'ya mesaj yollaması da tesadüf değil.

    Putin neden Belçikayı işaret etti

    Rusya lideri konuşmasında, ABD ile ilişkilere de değindi. Kendi çıkarları koruma gerekçesiyle Irak ve Suriye'de savaş çıkardığını söyledi. Bunu biz yapınca niye tepki görüyor imasında bulundu. “ABD, cini şişeden kendi çıkardı; eğer bunları kendileri yapabiliyorsa, diğer ülkeler kendi çıkarlarını neden aynı şekilde savunamasın?”

    Ukrayna işgalini buradan savundu: “Rusya bunu neden yapamasın? Kendi halkımız için neden ayağa kalkmayalım? Ve ulusal sınırlarımıza 1000 kilometre uzakta değil, hemen yanı başımızda. Üstelik insanlar bize yönelerek bu yardımı beklediler.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow