hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Rusya’dan Macron’a zehir zemberek cevap!

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Ukrayna savaşı sırasında savunma eksiklerini fark eden ve Rusya’yı yakın bir tehdit olarak gören Avrupa Birliği, kıtadaki savunma yeteneklerini güçlendirmek için savunma sanayisine yönelik yeni Avrupa Savunma Sanayii Stratejisi Planı'nı hazırladı. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’da, Rus tehdidi karşısında ‘Korkaklık zamanı değil. Gereken cesareti göstermeliyiz' açıklamasında bulundu. Macron’un Ukrayna'ya asker gönderme fikri ve Alman subayların konuşmalarının sızması Rusya'da nasıl yankı buldu? Detayları CNN TÜRK Moskova Temsilcisi Siyamend Kaçmaz aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CNN TÜRK Moskova Temsilcisi Siyamend Kaçmaz detayları şu ifadelerle aktardı;

    Macron'un açıklamaları son derece Rusya’da tehlikeli olarak nitelendirdi ki zaten olası bir NATO ülkesinin askerlerin Ukrayna’da olmasının NATO’yla Rusya’nın direkt savaşı anlamına geleceği Rus üst düzeyden dile getiriliyor. Macron'un konuşmalarının son derece sorumsuzluk olarak nitelendirildi.

    Hatta Dış İstihbarat Servisi Başkanlığı Narişkin’in dün akşam açıklamaları vardı. ‘Nükleer savaşın eşiğine gidilecek sorumsuz açıklamalar’ dedi. Hatta Avrupa’daki liderlerin son dönemlerde sağduyudan uzak açıklamalar yaptıklarına dikkat çekti.

    Macron'un bu açıklamalarını burada son derece sorumsuzca açıklamalar olarak değerlendirilmişti. Zaten Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in geçtiğimiz günlerde Federal Meclis’te yapmış olduğu konuşmada da değinmişti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ‘Avrupa'nın güvenliği konusunda artık öyle bir noktaya geldiler ki, kendi güvenliklerini tehlikeye attılar. Yeni bir şey bulmak zorundalar’ ifadesini kullanmıştı.

    Bu tip ve herhangi bir şekilde Ukrayna’ya gönderilecek silahların kendileri için potansiyel bir hedef olduğunu ve bu askeri mühimmatların Ukrayna’ya destekten çok savaşı uzatacağı düşüncesi hakim ve her türlü müzakere kapısının açık olduğunu ancak olası bir durumda Rusya askeri hedeflerine ulaşıncaya kadar da bu operasyonu devam edeceği fikri hala burada sabit diyebiliriz.

    Tabii geçtiğimiz hafta en çok konuşulan konuların başında alman subaylarının sızan ses kaydı gelmişti.
    Daha önce devlet başkanlığı da yapan Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Medvedev.
    Bunun adeta Almanya’nın-Rusya ile savaş hazırlığı olduğunu söylemiş ve ‘Artık biz Almanya’dan bir açıklama bekliyoruz’ demişti. Konuşmaların çok ciddi olduğunu ifade etmişti. Daha önce Rusya her türlü şekilde NATO’nun Ukrayna’da olduğunu ifade ediyordu. Bu ses kaydı ile bunu resmileştirdiğini düşüyor.


     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow