hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Trump ABD'deki Yahudileri kızdırdı

    KAYNAKCNN TÜRK

    Eski ABD Başkanı Trump'ın Yahudilerle ilgili sözleri ülkede gündeme oturdu. Trump, "Demokratlara oy veren Yahudiler dininden nefret eder. Utanmalılar" sözlerini sarf etti. Eski başkanın sözleri tepkilere yol açtı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “Demokratlara oy veren her Yahudi kendi dininden nefret eder. İsrail’le ilgili her şeyden nefret ediyorlar ve kendilerinden utanmalılar, çünkü İsrail yok edilecek.” 2024 ABD Başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçilerin adayı olmayı neredeyse garantileyen Donald Trump'ın bu sözleri Beyaz Saray ve Yahudi liderlerin tepkisine yol açtı.

    Trump ABDdeki Yahudileri kızdırdı

    Amerikan siyasetinde en üst düzeydeki Yahudi olan Senato çoğunluk lideri Demokrat Partili Chuck Schumer sert konuştu. “Eski başkanın yorumları son derece iğrençti ve Yahudilerin karşı karşıya olduğu antisemitizm türünün ders kitabına konu olan bir örneğiydi; ikili sadakat gibi tehlikeli bir antisemitizm kinayesini öne sürüyordu. Bir siyasi görüşünüz diğerine karşı olduğu için İsrail'den veya dininizden nefret ettiğinizi söylemek hastalıklıdır. Bu nefret dolu. Bu katıksız bir Yahudi karşıtlığıdır ve İsrail'i siyasi bir takoz olarak kullanmaya hizmet ederek İsrail ile aramızdaki bağları daha da zedelemektedir.”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Trump ABDdeki Yahudileri kızdırdı

    Amerika Yahudi Demokratik Konseyi İcra Kurulu Başkanı, Trump'ın yorumlarının küfür ve öfke ile motive edildiğini söyledi. “2019'da Demokratları destekleyen herhangi bir Yahudinin ya sadakatsiz ya da bilgisiz olduğunu söyledi. Ve Amerikalı Yahudilere yönelik bu küçümseme ve öfke mesajını iletiyor çünkü dörtte üçümüzün onu asla desteklemeyeceğini biliyor. Dolayısıyla Trump'a mesajımız, Yahudi Amerikalılara karşı düşmanlık göstermeye devam etmesidir. Duygular karşılıklı. Kasım ayına girerken büyümeye devam edecek.”

    Trump ABDdeki Yahudileri kızdırdı

    Donald Trump ise tüm eleştiri yağmuruna rağmen sözlerinin arkasında durdu, yine Demokratları suçladı. “Demokratların Yahudi halkına çok ama çok karşı olduklarını düşünüyorum. Bu doğru. Ve İsrail'e. Yapmanız gereken Senatör Schumer'e bakmak. İsrail'e yaptığı şey utanç vericiydi. Ve İsrail'in muhtemelen bunu çok yakında unutmayacağını düşünüyorum. Çok üzücü bir durum.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow