hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Zelenski ile Odesa görüşmesinde patlama!

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, Ukrayna lideri Vladimir Zelenski ile görüşmek üzere Odesa'dayken Rusya’nın, fırlattığı bir füze yakınlarına isabet etti. Ukrayna, saldırıda 5 kişi hayatını kaybetti. Miçotakis, "Bu, burada gerçek bir savaşın sürdüğünü gösteren en canlı hatırlamaydı" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rusya, Ukrayna'nın liman kenti Odesa’ya hava saldırıları düzenledi. Saldırının gerçekleştiği esnada ise Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis kente sürpriz bir ziyaret gerçekleştiriyordu. Atılan füzeler Miçotakis'in konvoyunun olduğu bölgenin 300 metre yakınına düştü.

    Atina'dan verilen bilgiye göre, saldırı Vladimir Zelenski ile Kiriakos Miçotakis’in Odessa limanına ziyareti tamamlayarak, görüşme yapacakları binaya gitmeye hazırlandıkları sırada gerçekleşti. Patlamada, Yunan heyetinden kimseye bir şey olmadı. Ancak patlamanın gerçekleştiği bölgede can kayıpları yaşandı.

    Yunan Başbakan Miçotakis olayın ardından bir açıklama yaptı ve  "Odesa limanındaydık. Başkan Zelenski ve ekibi bizi gezdiriyor, bir yandan limanın Ukrayna'nın ihracatı açısından önemini anlatıyorlardı. Bir yandan da siren sesleri duyduğumuzda bu kritik altyapının ne kadar ciddi bir hasara uğradığını bize gösteriyorlardı. Kısa süre sonra arabalarımıza binerken büyük bir patlama sesi duyduk. Bence bu bizim için burada her gün gerçek bir savaşın sürdüğünü gösteren en iyi, en canlı hatırlatmadır" ifadelerini kullandı.

    Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ise, "Rusya kime saldırdığını umursamıyor. Bugün bu saldırıyı gördük. Kimle karşı karşıya olduğumuzu görüyorsunuz, onlar nereye saldırdıklarını umursamıyorlar. bugün kayıplar olduğunu biliyorum, tüm detayları henüz bilmiyorum ama ben bu saldırı sonucunda ölen ve yaralananların olduğunu biliyoruz" sözlerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow