hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Zelenski'den yardım talebi: Ukrayna kaybederse diğer devletler saldırıya uğrar!

    KAYNAKCNN TÜRK

    Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski, aylardır Ukrayna yardımlarını içeren tasarının onaylanmamasıyla ABD Kongresine seslendi. Zelenski eğer ABD Kongresi yardımı yapmazsa Ukrayna savaşı kaybedecek dedi. Batıyı da uyaran Zelenski, Ukrayna kaybederse diğer devletler de saldırıya uğrar dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ''YARDIM OLMAKSIZIN HAYATTA KALMAMIZ BİLE ZOR OLACAK''

    Ukrayna'da savaş tüm şiddetiyle sürüyor, Rusya'nın saldırıları devam ediyor. Savaşı 2. Yılı geride kalırken ABD Kongresi aylardır Ukrayna'ya yardımları içeren tasarıyı onaylamıyor. Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski de, ''Kongre yardım yapmazsa savaşı kaybedeceğiz" diyerek ABD Kongresine seslendi. Cumhurbaşkanı Zelenski röportajında, ''Yardım olmaksızın hayatta kalmamız bile zor olacak.'' dedi.

    60 MİLYAR DOLARLIK YARDIM REDDEDİLMİŞTİ

    Rusya'nın 2022'de başlattığı savaşın ardından Ukrayna'ya en çok yardım ve destek gönderen ülke ABD. ABD Kongresi Ukrayna'ya 60 milyar dolar yardım gönderilmesine dair kararı cumhuriyetçilerin oylarıyla reddetmişti. İlk paketin reddedilmesinin ardından Beyaz Saray bu kez çok daha küçük bir paket olan 300 milyon dolarlık yeni bir silah ve mühimmat paketini kongreye sunacak. ABD Başkanı Joe Biden'ın partisi olan demokratların çoğunlukta olduğu Senatodan paket geçse de cumhuriyetçilerin çoğunlukta olduğu Temsilciler Meclisi'ne takılabilir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow