hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Özel okullarda MEB kitabı okutulacak

    KAYNAKCNN TÜRK

    Özel okullarda Milli Eğitim Bakanlığı onaylı "ücretsiz ders kitabı" okutma zorunluluğu başlıyor. 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılından itibaren özel okullar da Bakanlığın dönem başında ücretsiz dağıttığı ders kitaplarını okutacak. Özel okullar denetime tabi tutulacak ve bu kurala uymayanlara cezai müeyyideler uygulanacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Özel okullarda artık Milli Eğitim Bakanlığı'nın dağıttığı ücretsiz ders kitapları okutulacak. Zorunlu uygulama, önümüzdeki eğitim öğretim yılından itibaren başlayacak. Amaç, Bakanlığın denetiminden geçmeyen kitaplar aracılığıyla yanlış ve uygun olmayan öğrenmelerin önüne geçmek.

    Bakanlığın çalışmalarına hız verdiği uygulama mevzuata da girdi. Devlet okullarında olduğu gibi özel okullarda okutulacak ücretsiz ders kitaplarına ilişkin, "Bakanlıkça onaylanan ders kitaplarının okutulması esastır" hükmü getirildi.

    Özel okullarda MEB kitabı okutulacak

    Ortak sınavlar ve ÖSYM'nin gerçekleştirdiği YKS gibi merkezi sınavlarda Bakanlık tarafından hazırlanan ders kitapları kaynak alınıyor. Bu kapsamda bakıldığında yeni kural, sınava girecek öğrenciler için de önem taşıyor.

    Ayrıca, çocuğu özel okulda okuyan velilerin de talep edilen kitaplar nedeniyle ekonomik yönden zorlanmamaları da hedefler arasında.

    Peki özel okullarda bu kitapların okutulması nasıl sağlanacak? Bu kapsamda özel okulların kurucu ya da kurucu temsilcisi ile kurum müdürüne sorumluluklar verildi. Bakanlık, özel okulları gelecek eğitim döneminden itibaren okutulan kitaplar bakımından denetime tabi tutacak. Ders kitaplarının Bakanlık tarafından dağıtılanlar olup olmadığına bakılacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Özel okullarda MEB kitabı okutulacak

    Tüm özel okullara öğrenci sayısı kadar ücretsiz gönderilecek ders kitabını okutmayan okullara, brüt asgari ücretin 20 katına kadar idari para cezası, kurum açma izni ve çalışma ruhsatının iptaline kadar gidebilecek kademeli cezai müeyyide verilecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow