hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Altında yükseliş sürer mi? Rusya'daki terör saldırısı detayı...

    KAYNAKCNN TÜRK

    Küresel risklerin gölgesinde altın ışıltısını koruyor. Yatırımcılar, kendini güvende hissetmek istiyor. Moskova’daki trajik saldırı sonrası güvenli liman beklentisi daha fazla hissedilir oldu. Peki, altın fiyatlarındaki hareketlilik devam edecek mi? Detaylar haberimizde...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Altın geçtiğimiz hafta Fed kararı sonrası yükselişe geçmişti. Peki, o yükseliş devam edecek mi? Altın yeni haftaya nasıl giriş yapacak? CNN TÜRK'e değerlendirmelerde bulunan Ekonomist Doç. Dr. Filiz Eryılmaz, "Altın fiyatları geçtiğimiz hafta Fed kararından sonra yükseliş hızını daha da arttırdı. Bu Moskova'da gerçekleşen terör saldırısı, güvenli liman talebini önümüzdeki hafta itibariyle ön plana çıkaracaktır. Altının Fed kararı sonrası böyle yükselmesinin en önemli sebebi, Fed'in göreli olarak piyasa beklentisine göre daha güvercin olması. Yine ekonomik büyümenin olumlu yönde yukarı yönlü revize edilmesi. Pazartesi Asya piyasalarının açılmasıyla birlikte 2 bin 165 dolar'dan kapanan ons altın tarafında ve buna bağlı olarak gram altında bir yükseliş görebiliriz diye düşünüyorum" dedi.

    Altında yükseliş sürer mi Rusyadaki terör saldırısı detayı...

    Moskova’da yaşanan terör saldırısı da risk algısını bir kez daha gündeme getirdi. Doç. Dr. Filiz Eryılmaz, "Yarın piyasalar açıldıktan sonra Moskova'da yaşanan terör saldırısıyla bir yükseliş göreceğiz kanaatindeyim. Hatta bu konuyla ilgili haber akışları daha da kötüleştikçe ve taraflar arasında bloklaşmayı daha da gündeme getirdikçe bu altın tarafını desteklemeye devam edecek" vurgusu yaptı.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow