hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Piyasada sahte altın alarmı!

    KAYNAKCNN TÜRK

    Altın fiyatları dur durak bilmeden yükseliyor. Durum böyle olunca sahtekarlarda harekete geçti. Darphane uyardı. Altının değerleriyle oynayarak satın alınmasını sağlıyorlar. Peki sahte altın nasıl anlaşılır? Detaylar CNN TÜRK Muhabiri Emrah Çakmak ve kameraman Alper Öztürk'ün haberinde

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ortadoğu'daki gerilimler altın fiyatlarını etkiliyor. Altında da tansiyon düşmüyor, yükselişini sürdürüyor. İşte durum böyle olunca sahtekârlar da harekete geçti. Merdiven altında altın üretimi yapılmaya başlandı.

    Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş konuyla ilgili, “Altın fiyatlarının yükselişi yıl sonuna kadar devam edecek gibi görünüyor. Jeopolitik gerilim de buna katkı sağlamış oldu, İsrail'de çıkan olaylar. Merdiven altı kalpazanları harekete geçti ve bunu internet üzerinden daha çok satmaya başladılar. Satılan altın ama değeriyle oynuyor kalpazanlar, burada 20 ayar yapıyor” ifadelerini kullandı.

    Piyasada sahte altın alarmı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Peki sahte altın nasıl ayırt edilebilir ve nelere dikkat edilmeli?

    “İşte bu altın gerçek baktığımda ağır diğeri hafif bunu vatandaşın fark etmesi çok zor hepsini kalpazanlar ayarlıyor. Bunu gözüyle ayırt etmek zor, gerçek fotoğrafı paylaşıp sahteyi gönderiyorlar. Mesela çeyrek altında böyle.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow