hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bayramın ilk gününde altın nasıl seyretti?

    KAYNAKCNN TÜRK

    Altında rekorların ardı arkası kesilmiyor. FED’in faiz indirimlerine başlayacağı beklentisi altına yansıdı. Altın fiyatları bayramın ilk gününde de zirveye yakın seyretti. Peki altın piyasasında son durum ne? Ayrıntıları Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş değerlendirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Altındaki rekor yükseliş bayramın birinci gününde de yakın seyretti.

    Jeopolitik gerilim ve FED’in faiz indirimlerine başlayacağı beklentisi "değerli metale" yaradı. Altın son günlerde rekor üstüne rekor kırdı. ABD mart ayı enflasyonu yüzde 3,5 olarak açıklandı. Enflasyonun yüksek gelmesi, ABD Merkez Bankası FED'in olası erken faiz indirimi umutlarını azalttı. Altın fiyatları kritik ABD enflasyon verisi sonrası geriledi.

    Bayramın ilk gününde altın nasıl seyretti

    Altındaki trende ilişkin görüşlerini açıklayan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Altın fiyatları yıl boyunca yine yükseliş trendine devam eder diye tahmin ediyorum. Her ay yeni bir rekor tazeleyen altın fiyatlarıyla yine yolumuza devam edecek gibi duruyor. Altın fiyatlarında beklediğimiz bu düşüş kısa vadeli. Tekrar yön yukarı hem ons altında hem gram altında yeni rekorlar göreceğimizi tahmin ediyorum” ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bayramın ilk gününde altın nasıl seyretti

    Peki altında beklentiler ne?

    “Özellikle bu yıl sonuna kadar gram altın tarafında 3 bin - 3 bin 500 lira aralığı, ons altın tarafında 2500 - 2600 dolar aralığına kadar yükselişlerin devam etme olasılığı çok güçlü.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow