hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Borsa soluksuz yükseliş durdu! Uzman isim para piyasalarının röntgenini çekti

    KAYNAKCNN TÜRK

    Borsa İstanbul, soluksuz yükselişine ara verdi. BİST 100 endeksi, ABD enflasyon verisinin ardından kayıplarını derinleştirdi ve dün günü yüzde 2'ye yakın kayıpla tamamladı. Peki ne oldu, borsa neden düştü? Ekonomist Dr. İsmet Demirkol, CNN TÜRK canlı yayınında yanıtladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Borsa İstanbul dün dalgalı bir seyire sahne oldu. Gün içinde gördüğü en yüksek seviyeyi 9.217,45 puana taşıyan BİST 100, günü yüzde 1,97 değer kaybıyla 8.994,00 puandan tamamladı.

    Ekonomist Dr. İsmet Demirkol'un değerlendirmeleri şöyle:

    Düşüş son derece normal. ABD'deki çekirdek enflasyon 3,9 olarak gerçekleşti. Normal yıllık TÜFE yüzde 3,1. Artık ABD'nin ekonomide soğuma beklentileri öteleniyor. Enflasyon hala çok yüksek. böyle bir süreçten dolayı Fed'in mart ayında olası bir faiz indirimi ihtimali raftan kalktığı için dolar endeksini güçlendiriyor. Dolayısıyla paritedeki yükseliş-gerileme, dolar'ın daha da güçlenmes ve Fed'in muhtemelen eylül 2024 tarihinde bir faiz indirimi bekleniyor. O da bir ihtimal. Böyle bir süreçte tabii ki yurt dışı satışlar gelince Türkiye'de de kar realizasyonu olarak düşünülmesinin daha makul olduğunu ifade etmek istiyorum. Dolayısıyla bu düşüşler alım fırsatı olarak, hikayesi olan şirketler için avantaj sağlayabilir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Borsa soluksuz yükseliş durdu Uzman isim para piyasalarının röntgenini çekti

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow