hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Küçük yatırımcı pes etti! 5 bin TL altı hisseliler borsadan çıktı

    KAYNAKKanal D

    Borsadan son dönemde çıkanların önemli bir bölümünün küçük yatırımcı olduğu ortaya çıktı. İki ay içinde borsayı terk edenler, bin ile 5 bin lira arasında yatırımı olanlar. Kanal D Haber'den Aytaç Can ve Mehmet Çakırlar'ın haberi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "HİSSELER BİRAZ DÜŞÜNCE HIZLA BORSADAN ÇIKTILAR"

    Kaybetme korkusu, borsa daha da düşer mi endişesi... Yani borsada duygularına yenilen çabuk pes etti. Sert düşüşte yatırım hesabını kapatanlar küçük yatırımcılar oldu. Posta Gazetesi Ekonomi Müdürü Bilal Emin Turan, "Hisseler bir miktar düşünce, yatırımcılar bu anlamda hızla çıkış yapmaya başladı" dedi.

    Küçük yatırımcı pes etti 5 bin TL altı hisseliler borsadan çıktı

    Ekim ayında 8.6 milyonla rekor kıran yatırımcı sayısı aralık ayında 7.6 milyon geriledi. Yani küçük yatırımcı borsadan çıktı. Posta Gazetesi Ekonomi Müdürü Bilal Emin Turan, "Yılın son iki ayında 1.1 milyonluk kaybı görebiliyoruz. En çok çıkış yapan portföy grubu bin lira ile 5 bin lira arasında parası olan yatırımcıyı kapsıyor" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    172 MİLYAR LİRA BORSADAN ÇIKTI

    Borsada şu ana kadar ulaşılan en yüksek yatırımcı sayısı 8 milyon 555 bin. Ekim-aralık ayında borsadan çıkan portföy miktarı 172 milyar lira. 1 milyon lira üzeri parası olup 2 ayda borsayı terk edenlerin sayısı 13 bin 100 kişi.

    Küçük yatırımcı pes etti 5 bin TL altı hisseliler borsadan çıktı

    BÜYÜK YATIRIMCI SAKİN KALDI

    Halka arzla gelenler elendi, 50 bin liranın üzerinde yatırım yapanlar daha az panik yaptı. Posta Gazetesi Ekonomi Müdürü Bilal Emin Turan, "En az kaybı olanlar, aslında bu işin psikolojisini bilen, deneyim sahibi olanlar ve strateji görenler" vurgusu yaptı.

    "Dilim yandı, bir daha girmem" diyen de çok. Uzmanlara göre sürekli kazanacağım psikolojisiyle, kısa vadeli al-sat ile borsaya yatırım yapılmaz.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow