hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Emekliye yılbaşından önce zam gelir mi?

    Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın "memurlarımıza bu zamlar gelirken, emeklilerimize hiçbir şeyin gelmemesi olacak bir şey değil" açıklaması emekliye ekim ayında ara zam mı geliyor? Sorusunu akıllara getirdi. Peki emekliye ara zam gelecek mi? Zam oranı ne olur? SGK Uzmanı Özgür Kaya yanıtladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Memurlarımıza bu zamlar gelirken emeklilerimize hiçbir şeyin gelmemesi olacak bir şey değil." İşte bu sözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ait.

    Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın işte bu açıklamasından sonra milyonlarca SSK ve Bağ-Kurlunun gözü ekim ayında yapılacak olası zamma çevrildi. Peki SSK ve Bağ-Kurluya zam gelir mi? Gelirse bu oran kaç olur?

    SGK Uzmanı Özgür Kaya bu soruya, “Emeklilerimizin maaşlarını iyileştirmeye yönelik hükümet kanadından da peş peşe adımlar gelmeye başladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı da bununla ilgili çalışma başlatmış durumda” şeklinde yanıt verdi.

    Emekliye yılbaşından önce zam gelir mi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ara zam söz konusu olursa enflasyon rakamları belirleyici olacak. “Temmuz ayının enflasyon rakamını gördük 9.76. Peki ağustos ne olacak ağustosun da tek haneli olma ihtimali yüksek. Eylül ayı biraz kritik bir ay çift haneye çıkma ihtimali olarak yüzde 10 dersek, 11 de burada var yüzde 29 ya da 25 arasında olduğunu varsayalım.”

    Uzmanların tahmini yüzde 25 ila yüzde 29 arasında bir zam olabileceği yönünde. Peki bu oran maaşa nasıl yansır? “Bizim en düşük emekli maaşımız neydi 7500'ü yüzde 25 enflasyon farkını ilave ettiğimizde emeklimizin maaşı 9 bin 375 liraya çıkmış olacak. Eğer hükümet en düşük emekli maaşını enflasyon rakamı ile değil seyyanen zam yaparsa burası 10 bin TL olur.”

    Süreci ise ilerleyen günler belirleyecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow