hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Evlilik kredisine nasıl başvurulacak?

    KAYNAKCNN TÜRK

    Aile ve Gençlik Fonu'nun kurulmasıyla birlikte yeni evlenecek çiftlere verilecek olan 150 bin liralık evlilik kredisinin şartları da merak konusu oldu. Peki ilk olarak deprem bölgesinde uygulanacak fonda, evlilik kredisi almak için hangi koşullar gerekli? Başvurular ne zaman başlayacak? Uzmanına sorduk...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    FAİZSİZ EVLİLİK KREDİSİ İÇİN ŞARTLAR BELLİ OLDU

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş açıkladı. Aile ve Gençlik Fonu kuruldu, gözler yeni evlenecek gençlere verilecek faizsiz krediye çevrildi.

    "48 AY VADEYLE 2 YIL GERİ ÖDEMESİZ KREDİ ALACAKLAR"

    Yeni evlenecek gençler bu krediyi 48 ay vadeyle ve 2 yıl geri ödemesiz olarak alacak ve çiftlerden yalnızca 1 kişi fona başvurabilecek. Uygulama ilk olarak deprem bölgesini kapsayan 11 ilde geçerli olacak. CNN TÜRK'te detayları anlatan Ekonomist Muhammet Bayram, "Öncelikle deprem bölgesinden başlamak üzere tüm Türkiye'ye yayılacak bir proje bu. 150 bin liralık bir kredi söz konusu. İlk 2 yıl ödemesiz, 4 yıl geri ödemeli faizsiz bir kredi. Aile ve Gençlik Fonu kuruldu. Bu fon da Türkiye'nin elde etmiş olduğu zenginliklerden kaynaklı paranın bu fona aktarılması şeklinde. Yani Türkiye’nin doğalgazdan, Gabar petrolünden, savunma sanayinden elde etmiş olduğu gelir, bu fonu aktarılacak. Devletin sosyal imkanlarından ziyade buralarda kullanılacak" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Evlilik kredisine nasıl başvurulacak

    AİLE.GOV.TR'DEN BAŞVURU YAPILACAK

    Başvuruların nereden ve ne zaman yapılacağı da merak konusu. Muhammet Bayram, "aile.gov.tr üzerinden 15 Şubat tarihi itibariyle başvuru yapılabilecek" diye konuştu.

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow