hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gözler 2024'ün ilk enflasyon rakamında! Ekonomistlerin genel beklentisi ne?

    KAYNAKCNN TÜRK

    Bugün 2024 yılının ilk enflasyonu açıklanacak. TÜİK ocak ayına ilişkin rakamları saat 10:00'da duyuracak. Ekonomistlerin beklentileri ne? İşte detaylar...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ARALIK'TA AYLIK %2,93, YILLIK %64,77 GELMİŞTİ RAKAM

    Gözler bir kez daha enflasyon rakamlarına çevrildi. Ocak ayı enflasyon rakamları saat 10:00'da açıklanacak. Peki mevcutta enflasyon hangi seviyede ve ekonomistlerin genel beklentisi ne? Aralık ayı enflasyonu TÜFE’de yıllık %64,77, aylık ise %2,93 olarak gerçekleşti. Ekonomistlerin ocak ayı enflasyon beklentilerinin ortalaması ise aylık bazda yüzde 6,84 oldu. Yıllık enflasyonun ise yüzde 65,07'ye çıkacağı tahmin ediliyor.

    CNN TÜRK Canlı Yayını

    ARALIK'TA EN ÇOK FİYAT ARTIŞI SEBZEDE

    Aralık'ta fiyatı en çok artış gösteren ürün sebze olmuştu. Onu ilaçlar ve kuzu eti takip etti. Fiyatı en az artan ürünlerin başında ise havayolu ile yolcu taşımacılığı, karayolu ile şehirlerarası yolcu taşımacılığı ve çocuk giyimi oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Merkez Bankası ise son Para Politikası Kurulu toplantısı karar metninde aralık ayında manşet enflasyonun, son enflasyon raporunda sunulan görünümle uyumlu bir artış kaydettiğini "Yurt içi talebin mevcut seviyesi, hizmet fiyatlarındaki katılık ve jeopolitik riskler enflasyon baskılarını canlı tutmaktadır" ifadeleriyle vurgulandı. Kurul, enflasyon beklentileri ve fiyatlama davranışlarında başlayan sınırlı iyileşmenin devam ettiğini değerlendirdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow