hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    MB'den seçim öncesi son faiz kararı

    KAYNAKCNN TÜRK

    Para Politikası Kurulu yarın toplanıyor. Toplantının ardından Merkez Bankası yerel seçim öncesi son faiz kararını açıklayacak. Beklentiler nasıl? Detaylar haberimizde.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, Başkan Fatih Karahan başkanlığında toplanacak. Toplantıda mart ayına ilişkin faiz kararı belirlenecek. Alınan kararın saat 14.00’te açıklanması bekleniyor.

    Merkez Bankası, reel sektör ve finansal sektör temsilcilerinden oluşan 70 katılımcıya enflasyondan faize kadar beklentileri de sordu. Peki o ankette katılımcılar ne cevap verdi?

    MBden seçim öncesi son faiz kararı

    Şubat ayında gerçekleştirilen Para Politikası Kurulu toplantısında, politika faizi yüzde 45 seviyesinde sabit tutulmuştu. Böylece önceki 8 toplantıda art arda gelen faiz artırım süreci sona ermişti.

    Ekonomistler, mart ayında da Merkez Bankası'nın politika faizini sabit bırakmasını bekliyor.

    Enflasyon beklentileri de yükseldi. Ankete göre, politika faizine ilişkin cari ay sonuna yönelik beklenti yüzde 45, 3 ay sonrası için ise yüzde 46,85 oldu. 12 ay sonrası için politika faizi beklentisi de yüzde 36,62'den yüzde 36,96'ya çıktı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MBden seçim öncesi son faiz kararı

    Ankete göre geçen ay yüzde 3,17 olan mart ayı tüketici enflasyonu artışı beklentisi, bu anket döneminde yüzde 3,43'e çıktı. Cari yıl sonu TÜFE beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 42,96 iken, bu anket döneminde yüzde 44,19 olarak gerçekleşti. 12 ay sonrası TÜFE beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 37,78'den yüzde 36,70'e geriledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow