hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Merkez Bankası şubat ayı anketi yayımlandı

    KAYNAKCNN TÜRK

    Merkez Bankası, 2024 yılı Şubat ayı Piyasa Katılımcıları Anketi yayımladı. O ankette reel sektör ve finansal sektör temsilcilerine enflasyondan faize ve büyümeye kadar ekonominin seyrine yönelik rakamsal beklentileri soruldu. Peki, yanıtlar ne oldu? Detaylar haberimizde...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Merkez Bankası, reel sektör ve finansal sektör temsilcilerinden oluşan 68 katılımcıya enflasyondan faize kadar beklentileri sordu. Peki, katılımcılar ne dedi? Cevapları, Merkez Bankası 2024 yılı Şubat ayı Piyasa Katılımcıları Anketinde yayımladı.

    MB ANKETİ: 12 AY SONRASI İÇİN %37,78

    Ankete katılanlar 12 ay sonrası için enflasyon beklentisi yüzde 37,78 seviyesine geriledi. Bir önceki anket döneminde beklenti yüzde 39,09'du.

    YIL SONU ENFLASYON BEKLENTİSİ 42,96

    Katılımcıların yıl sonu tüketici enflasyonu için beklentisi de bir önceki anket döneminde yüzde 42,04 iken bu anket döneminde yüzde 42,96 oldu.

    Merkez Bankası şubat ayı anketi yayımlandı

    MB PİYASA KATILIMCILARI ANKETİ: AY SONU İÇİN %45

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Peki, faize ilişkin beklenti ne? Beklenti bu ankette de değişmedi, yüzde 45 oldu.

    YIL SONU DOLAR BEKLENTİSİ YÜKSELDİ

    Ve kur. Ankette katılımcıların yıl sonu dolar/TL beklentisi 40,02 oldu. 12 ay sonrasına yönelik beklenti ise 40,64'ten 41,15 seviyesine çıktı.

    REEL SEKTÖRÜN BÜYÜME BEKLENTİSİ NE?

    Bir diğer soru büyümeye ilişkindi. Katılımcıların gayri safi yurt içi hasıla 2024 yılı büyüme beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 3,4 iken bu anket döneminde yüzde 3,3 olarak gerçekleşti, 2025 büyüme beklentisi ise bir önceki anket döneminde yüzde 3,9 iken bu anket döneminde yüzde 3,8 oldu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow