hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Piyasalar için kritik hafta! Gözler Merkez Bankası'nın faiz kararında

    KAYNAKCNN TÜRK

    Altın fiyatları yükseliş grafiğini sürdürmeye devam ediyor. Peki altında yeni bir rekor mu gelecek? Faiz kararı altın ve borsaya nasıl yön verecek? Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Şirin Sarı önemli bilgiler aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fiyatlar yükseldi, rekor üzerine rekor kırdı. Yatırımda güvenli liman olarak bilinen altın yeni haftaya yükselişle başladı.

    Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Şirin Sarı, ''2 bin 140 doların üzerimde kaldığı sürece, globalde de jeopolitik gelişmeleri konuştuğumuz sürece, altın hem içeride hem de dışarıda yükselmeye devam ediyor.'' dedi.

    GRAM ALTIN ALIŞ 2406 TL, SATIŞ İSE 2467  TL

    Sarı, ''Darphane normale dönerse, piyasadaki talep normale dönerse, fiyatlama da normale dönecek. Kısa vade için belki düşüşler görebiliriz. Talep devam ediyor altın tarafından ve 2024 artık daha fazla belirsizliğin olduğu bir yıl oldu.'' ifadelerini kullandı.

    MERKEZ BANKASININ FAİZ KARARI SONRASI PİYASALARDA DURUM NE OLACAK?

    Şirin Sarı, ''Özellikle bizim Merkez Bankamızın politika faizini %45 seviyesinde sabit tutması bekleniyor. Çarşamba günü ABD Merkez Bankası'nın faiz kararı var. Orada da biliyorsunuz faiz kararı tarafında indirim beklenmiyor ama, faiz indirimine dair özellikle Merkez Bankası Başkanının yapacağı açıklamalar önemli olacak. Çünkü özellikle ABD Merkez Bankası'nı altın üzerinden takip ediyoruz. Altına yön vermesi açısından önemli olacak.'' dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    HAREKETLİLİK SEÇİME KADAR DEVAM EDER Mİ?

    Sarı, ''Döviz ve altın bir miktar daha hareketli ama borsa tarafında geçtiğimiz hafta Fitch'in not artırımına rağmen bir miktar satış geldi. Borsa İstanbul'dan bu hafta da satışlara devam edebiliriz. Bu hafta da borsa da daha sakin seyir, hatta düşüş eğiliminin daha yoğun olduğu bir hafta yaşanabilir.'' şeklinde konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow