hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kültür Yolu Festivalleri başladı! İlk durak Kapadokya

    Türkiye Kültür Yolu Festivalleri başladı. Festivallerin ilk durağı ise Nevşehir. Peki, bu yıl ilki gerçekleşecek Balon ve Kültür Yolu Festivali'nde neler olacak? CNN TÜRK Muhabiri Emrah Çakmak, detayları Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bakan Mehmet Nuri Ersoy'un açıklamaları şöyle:

    Bu yıl Kültür Yolu Festivalleri'nin sayısı arttı. Kapadokya doğası gereği çok güzel bir yer. Başlangıcın Kapadokya Balon Festivali'yle olması anlamlı oldu. Vatandaşlarımızın katılımı olacak. Yabancı turistlerin de katılımı olacak. Yurt dışında görünürlüğü artmış olacak. Bu seneki etkinliklere çok fazla katılım bekliyoruz. Markalaşmaya çok önemli hizmetleri oluyor Kültür Yolu Festivalleri'nin. Sanatın her dalında her yaşa, her kesime hitap edecek etkinlikler planlandı. 4 binden fazla etkinlik olacak. Milyonlarca katılım olacak diye bekliyoruz. Söz verdiğimiz gibi geçen sene 5 şehirdeydi bu sene 11 şehire çıktık. 5 Ağustos'ta başlıyoruz, 12 Kasım'a kadar sürecek. Birbirini takip edecek.

    Kültür Yolu Festivalleri başladı İlk durak Kapadokya

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu sene 5 şehirden 11 şehre çıktık. 2028'de 35 şehrimizi bu etkinliklere dahil edeceğiz. On binlerce sanatçı katılıyor. Sanatsever katılıyor. Bütün etkinlikleri takip etmek için www.kulturyolufestilvalleri.com sitesini vatandaşlar takip etsinler. Sanat Cepte uygulamasını telefonlarına indirsinler. Her festivalin kendi sosyal medyası da oluşturuldu. Kültüre, sanata ve sanatçıya destek olmuş oluyoruz. Şehirlerin markalaşmasını sağlıyoruz. Şu anda 11 ili kapsadığında dünyada bu büyüklükte organizasyon yok. Durmak yok, bunun sayısını daha da yükselteceğiz. İlk etapta 35 şehre ulaşacağız.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow