hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Maaşları yüzde 70 kesilecek, 30-35 bin TL'ye düşecek

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Tarım Kredi Kooperatifleri'nde maaşlar yüzde 70'e varan oranlarla azalıyor. Kararı Tarım Bakanı Faruk Çelik açıkladı. Böylece "huzur hakkı" gibi ödeneklerle 60 bin lirayı bulan genel müdür maaşı 30 - 35 bin TL'ye düşecek. Birden fazla tarım şirketinde yönetim kurulu üyesi olanlar da artık tek şirketten maaş alabilecek. Dünya gazetesi yazarı Ali Ekber Yıldırım, CNN TÜRK'te Günlük programında Saynur Tezel Özgentürk'ün konuyla ilgili sorularını cevapladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Tarım Kredi Kooperatifleri Yönetim Kurulu üyeleriyle gerçekleştirdiği toplantı sonrasında yönetim kurulunun aldığı kararları açıklamıştı.

    Çelik, şunları söylemişti:

    "Bu konu ile ilgili olarak Tarım Kredi Kooperatifi ve yöneticileri bundan böyle ücret ödemeleri ile gündeme gelsin istemiyoruz. Ana görevlerine endekslenmiş, çiftçiye hizmeti esas alan bir anlayış ile geleceğe yürümeleri açısından genel müdürden başlamak üzere ücretlerde yüzde 70'e kadar varan bir kesintiye gidilecektir.

    Yüzde 70'e kadar diyorum özellikle, çünkü şirketin büyüklüğü, yapılan iş ve işlemler maaş belirlemede esas alınacak. Artık bundan böyle kamuoyunda maaş konusunda değil, çiftçiye hizmetleri ile gündeme gelen bir kurum haline gelmiş olacaktır. Ayrıca birden fazla şirkette yönetim kurulu veya denetme kurulu üyeliği gibi görevler söz konusu olduğunda da ilgili üye sadece bir tanesinden ücret alabilecektir.

    Şu an da iştirak olarak 13 şirket var, alt şirketler olarak ifade edilen şirketlerin sayısı da 13 civarında. Bu konuda rekabetçi olamayanlar ve karlılık sorunu yaşayanlar veya birleşmesi uygun bulunanlar tek tek ele alınacak ve şirket sayısında ciddi bir azalma olacak. Verimsiz olan şirketlerin tasfiyesi yoluna gidileceği kararı alınmış bulunuyor. Bunlar son derece önemli yaklaşımlar."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow