hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türkiye'nin dünyadaki lojistik pazar sıralaması açıklandı

    KAYNAKCNN TÜRK

    Türkiye, lojistik ve taşımacılık sektöründe 100 milyar dolar pazar büyüklüğü ile küresel lojistik ihracatından yüzde 2,5 pay alırken, dünya sıralamasında 11'inci sırada yer aldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    DÜNYA TAŞIMACILIK PAZARINDAN YÜZDE 2,5 PAY ALINDI

    Ticaret Bakanlığı, dünyada 100 milyar dolarlık pazar büyüklüğüne sahip olan lojistik ve taşımacılık sektörüne yönelik yeni destek paketlerini yürürlüğe koydu. Yapılan çalışmaların ardından Türkiye'nin pazardaki pay oranı yüzde 2,5 olarak açıklandı.

    TÜRKİYE'NİN HİZMET İHRACAT PAYINDAKİ ARTIŞ SÜRÜYOR

    Bakanlık, Türkiye'nin coğrafi konumu nedeniyle döviz kazandırıcı hizmet getirisi en fazla olan sektörlerden birisi olan mal ihracatını ve dış ticareti arttırmak amacıyla, lojistik ve taşımacılık sektörüne yönelik faaliyetlere hız kazandırdıklarını belirtti. Lojistik ve taşımacılık sektörünün toplam hizmet ihracatı içinde yaklaşık yüzde 40 paya yani 40 milyar dolarlık ihracata sahip olduğu, hizmet ihracatından alınan payın her geçen yıl arttığının altı çizildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    DESTEK PAKETLERİ GENİŞLETİLECEK

    Ayrıca Bakanlık, dünya ticaretinden daha fazla pay almak ve sürdürülebilir büyümeye katkı sağlamak amacıyla lojistik ve taşımacılık sektörüne yönelik yeni destek paketlerinin yürürlüğe koyulduğunu belirtti. Önümüzdeki dönemde farklı destek kalemleriyle kapsamın daha da genişletilmesi hedeflendiği vurgulandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haber adv-arrow