hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yeni asgari ücret belli oldu

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu başkanlığında, 2017 yılı asgari ücretinin belirleneceği Asgari Ücret Tespit Komisyonunun son toplantısı yapıldı. Toplantı sonrasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu yeni asgari ücretin 2017 yılı için net olarak bin 404 lira olduğunu duyurdu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Toplantı sonrası konuşma yapan Müezzinoğlu, artışın iki defa değil yılbaşından itibaren geçerli olmak üzere tek seferde yapılacağını belirtti.

    Asgari ücret 2017'de yüzde 8 oranında arttı. Brüt asgari ücret bin 777,50 TL olarak belirlenirken net asgari ücret ise bin 404 TL olarak belirlendi. Bu durumda 104 TL zam yapılmış oldu.

    Türk-İş imza atmadı

    Bakan Müezzinoğlu yaptığı açıklamada,"Gönlüm arzu ederdi ki Türk-İş'in de imzası olsun. İşverenin de zorluklarını da anlayarak zorluklarını paylaşarak bu zorluklarda ülke koşullarının değerlendirme çerçevesinde onlara da teşekkür ederim. Asgari ücret kararını işverenle birlikte imzaladığımız için teşekkür ederim." ifadelerini kullandı

    İş verenler zam istemiyordu

    Toplantılarda işçi kesimini temsil eden Türk-İş 2016 başında 1300 liraya yükseltilen asgari ücretin yeni yılda bin 600 TL olmasını talep ediyordu. DİSK, asgari ücretin tümüyle vergi dışı bırakılması gerektiğini talep ediyor. Konfederasyon, 2017 yılı için asgari ücretin en az 2 bin lira net olmasını istiyor. İşveren kesimi ise asgari ücrete zam istemiyordu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Komisyonun verdiği görev gereği hesap yapan Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) temsilcisi, bir işçinin geçimi için gereken tutarı net bin 424 lira 70 kuruş olarak açıklamıştı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow