hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yeni dönemde öncelik kamuda tasarruf olacak

    KAYNAKCNN TÜRK

    AK Parti, seçim sonrası ilk adımı kamuda tasarruf alanında atmaya hazırlanıyor. Yapılan toplantılarda tasarruf tedbirlerinin yasa ile ortaya konulması fikri öne çıktı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in, kurum ve kuruluşlara ek ödenek tahsisinin de yapılmaması gerektiğini vurguladığı öğrenildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Büyük projeler yeniden gözden geçirilecek. Resmi kurumlara yeni bina almak yerine odalardaki çalışan sayısının artırılması gündeme alınacak.

    AK Parti, yerel seçim sonuçlarını değerlendirdiği toplantılarını sürdürüyor. Seçimin ardından gerçekleşen ilk MYK’da ekonomik sebeplerin seçim sonuçlarına etki ettiği görüşü öne çıktı. Bunun ardından AK Parti’de ekonomi odaklı bir dizi toplantı gerçekleştirildi. O toplantılarda kamuda tasarrufun esaslarına ilişkin yasal düzenleme yapılması üzerinde duruldu.

    Yeni dönemde öncelik kamuda tasarruf olacak

    O toplantılara katılan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in kamu kurum ve kuruluşlarına, belediyelere ek ödenek tahsis edilmeyeceğini vurguladı. Hürriyet gazetesinin haberine göre; gerçekleşmesi yüzde 60-70 dolaylarında olan yatırımlara ödenek önceliğinin verileceği, yüzde 20 ve altında kalan yatırımların ödeneklerinin ise yıllara yayılması görüşü ağır bastı.

    Yeni kamu binası alımlarının mümkün olduğunca ötelenmesi, bunun yerine mevcut odalardaki personel sayısının artırılması seçeneği de gündemdeki başlıklar arasında. Yeni araç alımlarının ise eski araçların satılması ile mümkün olabileceğine dikkat çeken Bakan Şimşek’in, önceliğin Togg’a verilmesini önerdiği öğrenildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yeni dönemde öncelik kamuda tasarruf olacak

    Ayrıca seminerlerin lüks otellerde değil kamu kurumlarında daha mütevazi şartlarda yapılması, kamu ihale yasasının yeniden gözden geçirilmesi görüşleri de AK Parti’nin gündeminde.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow