hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kira konusunda yeni adım ne olabilir?

    KAYNAKBuse Güngör / Cnnturk.com Muhabiri

    Satılık konutta fiyatlar frene bastı ancak kira fiyatlarında yükseliş sürüyor. Bunun önüne nasıl geçilebilir? Kira konusunda yeni adımlar ne olabilir?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Satılık konutta fiyat düştü. Ancak kira fiyatlarında yükseliş sürüyor. Bu yükselişte bir diğer faktör artan nüfus oldu. Piyasanın normale dönmesi için yeni adımların atılması bekleniyor.

    Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Koçak konu ile ilgili şu ifadeleri kullandı;

    Konut fiyatlarıyla ilgili tek çare enflasyonun düşürülmesi. Arzı arttırmak gerekiyor. Özellikle kentsel dönüşümle ilgili konuşulmuştu. Yeni konutlarla sadece kiralamaya yönelik devlet elinde konutlamalar yapılabilir. Daha uygun kiraya konutlar verilebilirse, bu ister istemez diğer konutlara da yansıyacaktır.

    KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ HIZLANDIRMAK KİRA FİYATLARINDA NE KADAR ETKİLİ OLUR?

    Kentsel dönüşümü yerinde dönüşüm olarak konuşursak fiyatları arttırmaya yönelik etkisinin olacağını söyleyebiliriz. 20 dairelik binayı yerinde dönüştürdüğünüz zaman bu ister istemez 20 adet kiralık daire ihtiyacını doğuruyor. Eğer bunu bir mahalleye yayarsanız binlerce kiralık konuta ihtiyaç olacaktır. Bu yüzden rezerv stokları düşünüldü. Evi yerinde dönüşecek vatandaşları 1 yıllık veya 2 yıllık inşaat süreci boyunca konutlara taşımaya yönelik çalışma düşünüldü.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow