hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kira vergisi ödemesinde son günler!

    Kira gelir vergisinde ilk taksit ödemesi için son günlerine yaklaştı. Beyannamelerin ay sonuna kadar teslim edilmesi gerekiyor. Kira vergisinde şartlar neler? Kimler muaf tutuluyor?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kira vergisinin ilk taksitini ödemeyenler için sayılı günler kaldı. İlk taksit ödemesi 31 Mart'ta sona eriyor.

    Kira gelir vergisi milyonlarca ev sahibini yakından ilgilendiriyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı bugüne kadar hiç beyanname vermeyenleri takibe aldı. Kira geliri vergisinde cezalı duruma düşmemek için ilk taksit süresinin kaçırılmaması önemli görünüyor. Ödenecek vergi tutarı kira geliriyle doğru orantılı olacak. Sınır ise 21 bin lira olarak belirlendi.

    Gayrimenkul Uzmanı Ufuk Tetik, “Kira vergisi ödenmez ise bunun karşılığında maddi yaptırımlar söz konusudur. Bu tespit edildiğinde devlet sizden bir kere asıl vergiyi alıyor. Daha sonra vergi ziyan cezası diye bir ceza var ve burada da neredeyse ana para kadar yani ana vergi kalemi kadar bir vergi alıyor. 21 bin lira ve altındaysa kira geliriniz vergi ödemiyorsunuz. Orada 150 bin lira gibi bir yıllık gelir durumu var. Onun ciddi bir müşavirlik hesaplaması var ama ticari olarak gelir elde eden insanların da aynı vergide muhattap olduğunu belirtmek gerekiyor” ifadelerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow