hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    AKOM uyardı: İstanbul'a şiddetli yağış geliyor

    KAYNAKCNN TÜRK

    Yurt genelinde rüzgar ön plana çıktı. Bazı bölgelerde fırtına beklenirken uzmanlar deniz ulaşımı için uyardı. Peki sıcaklıklar ne kadar düşecek? Yağış bekleniyor mu? CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen yanıtladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Son günlerde yükselen sıcaklıklar, mevsim normallerine geriledi. Peki sıcaklıklar düşmeye devam edecek mi?

    CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen bu soruya, “Dün ile bugün arasındaki sıcaklık farkı İstanbul için 4-5 derece civarında ve bu yarın biraz daha azalacak ama diğer bölgelerde sıcaklık azalışı daha fazla. Antalya'da, İzmir'de bugün 24-25 derece ama hafta sonu buralarda 20 dereceye kadar düşecek” şeklinde yanıt verdi.

    Peki kuvvetli yağış bekleniyor mu?

    “Cumartesi günü gece saatlerinden itibaren yani gece 2-3 gibi yani sabaha karşı batı bölgelerimize bir sistem geliyor ki bu sistem aşırı yağış getirecek. İstanbul’u çok fazla şiddetli etkilemeyecek ama İstanbul'da biraz fazla olacak ama Çanakkale, Edirne, Balıkesir, İzmir, Aydın, Muğla ve Antalya, Kütahya, Eskişehir ve Ankara’yı etkileyecek.”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    AKOM uyardı: İstanbula şiddetli yağış geliyor

    Son günlerde Dubai'yi etkisi altına alan kuvvetli yağış Türkiye'de de görülebilir mi?

    “Ani düşüşten dolayı konvektif hareketler aynı Dubai’de olduğu gibi o kadar şiddetli olmayacak onu söyleyeyim dikkat etmek gerekir. Bu konvektif hareketler enerjiyi artırıyor, hava o enerjiyi boşaltmak için şiddetli yağışlar oluyor. İstanbul'da korkulacak bir şey yok.”

    Peki yağış İstanbul'da hangi bölgelerde etkili olacak?

    “Sabah erken saatlerde iş trafiğinden de önce Avrupa yakasında kuvvetli olacak, öğleden sonra da Anadolu yakasında kuvvetli olacak.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow