hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Bayram havası" nasıl olacak?

    KAYNAKCNN TÜRK

    Ramazan Bayramı boyunca hem yurdun hem de megakent İstanbul'un havası nasıl olacak? Hangi bölgeler için uyarılar var? Yanıtı CNN TÜRK Muhabiri Merve Tokaz ile kameraman Bilal Söyleyenoğlu'nun haberinde.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ramazan Bayramı geldi çattı. Planlar yapıldı. Güneş yüzünü gösterse de megakent İstanbul’da hava hala serin. Peki bayram tatili boyunca hem İstanbul’da hem de yurt genelinde nasıl bir hava hakim olacak? İşte yanıtı.

    CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen beklenen hava durumuyla ilgili, “Hafta sonu sıcaklıklar artıyor. Hafta sonu 4-5 derecelik bir sıcaklık artışı görülüyor Türkiye'de. Karadeniz’i, Marmara’yı, Ege’yi terk etti yağış. Diğer bölgelerde bayramın üçüncü gününe kadar Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu’nun güneyinde yağış devam edecek” ifadelerini kullandı.

    Bayram havası nasıl olacak

    Ancak aman dikkat. Güneydoğu Anadolu'da kuvvetli yağış su baskını yapabilir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “Güneydoğu’da kuvvetli yağmur var. Antep, Urfa, Adıyaman biraz daha ileri gidelim Mardin, Şırnak, Hakkari, Muş, Bitlis buralarda su baskını olabilir. Üç gün bu bölgelerde yağış devam edecek.”

    “Antalya civarında iç kesimlerde birinci ikinci gün hafif yağış görülebilir. Antalya civarında hava bulutlu gökyüzü biraz kapalı görünüyor. Bunun dışında sıcaklık Antalya civarında sıcaklıklar bayramın birinci, ikinci, üçüncü günü 24-25 derece arasında değişecek.”

    Bayram tatilinin son günlerinde Antalya çevrelerinde sıcaklık 30 dereceye kadar çıkacak. “Cumartesi, pazar günü sıcaklık birden yükselecek. 29-30 dereceye kadar çıkacak yaz havası olacak tabi ama bayramın da son iki günü olacak.”

    Bayram havası nasıl olacak

    Ve megakent İstanbul. Bayramda yağış yok. Gökyüzü açık. Ama hava biraz üşütebilir. “Hava açık ama biraz üşütüyor 21-22 derece hafta sonu 23-24 dereceye kadar çıkabilir. İstanbul’da üzerimize bir ceket ekleyelim. İstanbul’da kalan vatandaşlarımız bayramı gezerek tozarak geçirebilir.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow