hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Konser biletleri karaborsa mı oldu? Neden satışa çıkar çıkmaz tükeniyor?

    KAYNAKCNN TÜRK

    Özellikle İstanbul'da konser bileti bulabilmek neredeyse imkansız hale geldi. Peki, nasıl oluyor da aylar sonra yapılacak konserlerin biletleri satışa çıktığı anda tükeniyor? CNN TÜRK Muhabiri Merve Tokaz ile Kameraman Doğukan Yıldırım, işte bu soruya yanıt aradı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KONSER BİLETİ ALMAK İMKANSIZ HALE GELDİ

    Kimi bir tane de olsa alabilecek kadar şanslı olabiliyor, kimi ise asla o bilete sahip olamıyor. İster bir konser ya da bir maç ya da gösteri... Son dönemde İstanbul'da herhangi bir sanatsal etkinlikte bilet bulabilmek neredeyse imkansız. İşte biz de bu durumun aynısını yaşadık. Dünyaca ünlü bir rock grubunun İstanbul'da 12 Haziran'da düzenleyeceği konsere tam 4 ay var ama ancak bir bilet almam bile mümkün değil. Sistemde bilet al kısmına girdiğimiz an "tükendi" yazısı ile karşılaşıyoruz.

    Konser biletleri karaborsa mı oldu Neden satışa çıkar çıkmaz tükeniyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "BİLET SAYISINDA SINIRLAMA VAR, SEBEBİ YOĞUN TALEP"

    CNN TÜRK'e konuşan bilet satış firması yetkilisi Bülent Seyhanlı, "Biz biletleme yapan firmalar olarak bunu engellemek adına bazı kurallar koyuyoruz. Bazı etkinliklerde maksimum 1 bilet alabiliyorsunuz. Bazı etkinliklerde 2 bilet alabiliyorsunuz ya da kapasitenin uygun olduğunu düşündüğümüz biletlerde maksimum 9 bilet alabiliyorsunuz. Bunun gibi sınırlamalar yapabiliyoruz. Ama tabii ki bir kullanıcı eşi, dostu, eşrafıyla birden fazla bilet alıyor olabilir. Bunun arkasında bir kurum, şirket ya da başka bir güç yok. Aslında kullanıcıların kendisi alıyor biletleri" dedi.

    Konser biletleri karaborsa mı oldu Neden satışa çıkar çıkmaz tükeniyor

    Kimilerinin bu durumu fırsata çevireceğine dikkat çeken Bülent Seyhanlı, "Doğru olan güvenli kanallardan bilet almaları. Aksi takdirde böyle bir problem yaşadıkların ya paraları gitmiş oluyor ya da bir muhatap bulamıyor" diye uyardı.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow