hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İkinci el otomobil piyasasında durgunluk… Hem fiyatlar hem satışlar düşüyor

    KAYNAKCNN TÜRK

    İkinci el otomobil fiyatları, sıfırını bile geçince Ticaret Bakanlığı olaya el atmıştı. Üst üste alınan önlemler işe yaradı. İkinci el araçların fiyatları son yedi ayda düştü. Bunun yanı sıra fiyatlar indi ama bu kez de satışlar düştü. Detayları, CNN TÜRK Muhabiri Çağdaş Evren Şenlik, galerici Yaşar Güngör ile aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    El freni çekildi. Kontak kapatıldı. İkinci el otomobil sektöründe yaprak kımıldamıyor. Son 7 aydır fiyatların düşmesi dikkatlerden kaçmadı.

    İkinci el otomobil fiyatları, sıfırını bile geçince Ticaret Bakanlığı olaya el atmıştı. Üst üste alınan yeni önlemler işe yaradı. Fiyatlar indi ama bu kez de satışlar düştü.

    İkinci el otomobil piyasasında durgunluk… Hem fiyatlar hem satışlar düşüyor

    Galerici Yaşar Güngör konuyla ilgili, “Son 7 ayda aşağı yukarı %20-%25’e yakın fiyatlar 2’nci elde geriye geldi. Sıfır bayilerden de o çıkan son kanundan sonra 6 ay - 6 bin kilometre kuralından sonra da bayiler elindeki arabalarda eski fiyatlardan piyasaya sürdüler, yalnız son zamanlarda bayilerde fiyatlar tekrar yukarı çıkmaya başladı döviz kurundan dolayı bu biraz düşüşü engelledi yani %25’e yakın bir düşüş var” şeklinde konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tam 7 ay önce fiyatı 1 milyon 490 bin lira olan bir aracın fiyatı şimdilerde 1 milyon 300 bine kadar geriledi. 2’nci el otomobil piyasasında düşüş devam ediyor. “Şu an işlerimizde bir hareketlilik yok düşüşün devam edeceği anlamına geliyor, biraz daha bu durum devam eder. Bayramdan sonra olursa bir duraksamaya geçer en fazla yani öyle bekliyoruz."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow