hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Oyun sektöründe Türkiye yükselişte

    KAYNAKCNN TÜRK

    Son yıllarda Türkiye oyun sektöründe gelişimini artırdı. Ticaret Bakanlığı verilerine göre; 2022'de Türk oyun sektöründeki girişim firmaları dünyada 4'üncü sıraya yükseldi. Peki bilişim şirketlerine nasıl destekler veriliyor, nereye başvuru yapmalı? Detaylar haberimizde...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TÜRK GİRİŞİM ŞİRKETLERİ DÜNYADA 4. SIRADA

    Türkiye 2022 yılında oyun start-up'larına aldığı 362 milyon dolarlık yatırım ile dünyada 4'üncü sıraya yükseldi.

    BİLİŞİM FİRMALARI HANGİ DESTEKLERİ ALABİLİYOR?

    Peki, bilişim şirketlerine nasıl destekler veriliyor? Kime başvuru yapmalı? Bu konudaki adreslerden biri Ticaret Bakanlığı. Destekler bilişim ve yazılım alanında faaliyet gösteren kurumlara veriliyor ve farklı kategoriler yer alıyor.

    YAZILIM, MARKA,YURT DIŞI TANITIM DESTEĞİ VERİLİYOR

    Onların başında yurt dışında tanıtımlarının yapılması geliyor. Yazılım ve bilişim ürün, hizmetlerinin pazarlanması ve markalaşmasına yönelik faaliyetlerine özel destek paketleri hazırlanıyor. Bakanlık kaynaklarının verdiği bilgiye göre bakanlık, 2023 yılında bilişim sektörüne bir önceki yıla göre yüzde 248 artışla 982 milyon TL destek sağladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bunun yanında bilişim sektörüne yönelik olarak yurt dışında düzenlenen 327 etkinlik ile İstanbul'da düzenlenen 2 adet uluslararası yurt içi fuar, sektörde yer alan şirketlerin katılımının desteklenmesi amacıyla destek kapsamına alındı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow