hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ruh sağlığı en bozuk kuşak hangisi? Araştırma sonuçları yayınlandı

    KAYNAKCNN TÜRK

    Ruh sağlığı en bozuk kuşak belli oldu. Avustralya'daki bir üniversite, 1950'den bu yana birbirini takip eden nesiller üzerinde araştırma yaptı. 1990-1999 arası doğan kuşağın önceki nesiller arasında en kötü ruh sağlığına sahip olduğu sonucuna ulaşıldı. Peki, bu araştırmaya vatandaş ne diyor? CNN TÜRK Muhabiri Emel Telli ve Kameraman Alper Öztürk'ün haberinde izleyelim....

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ARAŞTIRMA: 1990-99'DA DOĞANLARIN RUH SAĞLIĞI KÖTÜ

    Kimi "Buhrandayım", kimi ise "Psikolojik sorunum yok" dedi. Ruh sağlığı en bozuk kuşak hangisi? Avustralya'daki bir üniversite, 1950'den bu yana birbirini takip eden nesiller üzerinde araştırma yaptı. 1990-1999 arası doğan kuşağın önceki nesiller arasında en kötü ruh sağlığına sahip olduğu sonucuna ulaşıldı.

    Ruh sağlığı en bozuk kuşak hangisi Araştırma sonuçları yayınlandı

    RUH SAĞLIKLARI NEDEN BOZUK?

    Peki, 1990 ile 1999 arasında doğanların neden ruh sağlığı bozuk? Uzmanlar özellikle sosyal medyaya dikkat çekiyor. Psikolog Özgenur Taşkın, "Dışarıya çıkmaya üşenmek, evde kalmak. Nasıl olsa o sosyalleşmeyi internetten de yapıyorum düşüncesine kapılmak. Bu aslında en önemli noktalardan bir tanesi. Sosyal medyanın hayatımıza girmesiyle ne yazık ki başkalarının beğenisi üzerinden yaşayan kişilerde çok daha fazla oldu" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ruh sağlığı en bozuk kuşak hangisi Araştırma sonuçları yayınlandı

    Bu yüzden uzmanlar sosyal ilişkilerin güçlendirilmesini öneriyor. Psikolog Özgenur Taşkın, "Yani kişi ilişkilendikçe iyileşir. Sosyal ilişkiler bizi iyileştirir, bize iyi gelir. O yüzden en önemli nokta aslında izolasyonu sağlamamak ve sosyal ilişkileri ele alıp derin ilişkiler kurabilmek" diye konuştu.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow