hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    1-31 Mart: Kira vergisini ödemeyene ceza!

    Konut ve işyeri sahibi 2 milyonun üzerinde vatandaş 2023'te elde ettiği kira geliri için beyanname verecek. Hiç beyanname vermeyen ya da kira gelirini düşük gösterenler içinse cezai işlem uygulanacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Vergi beyannamesi için yasal süre 1 Mart’ta başlayacak ve 31 Mart'ta son bulacak. Vergi beyannamesi tahliye sebebi olabilir.

    KONUT SAHİPLERİ DÜŞÜK KİRA GELİRİ BEYAN EDERSE NE OLUR?

    Avukat Zafer işeri detayları şu ifadelerle aktardı;

    Konut ya da işyeri sahipleri 2023 yılı boyunca elde ettikleri kira gelirleri için vergi beyannamesi verecek. Beyannamesinde uygunsuzluk tespit edilen ya da hiç beyanname vermeyenler içinse yasal işlemler uygulanacak.

    Yasal süresi içerisinde vergi beyannamelerinin verilmemesi halinde özellikle usulsüzlük cezası kesileceği gibi bu vergi zararı faiziyle sorumlularından tahsil edilecektir. İş yeri kiralarında stopaj dediğimiz kaynakta tahsil. İş yeri kiralarında işverene bu yolda bir tahliye kapısı açılabilir. Bu gibi hallerin tespiti halinde vergi zararına sebebiyet verdiklerinden ötürü hem usulsüzlük cezasıyla karşı karşıya kalabilecekler hem de eksik ödenen vergiler cezasıyla birlikte tahsil edilebilecektir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow