hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Akaryakıtta tek fiyat tek ürün dönemi!

    Akaryakıt istasyonlarında ultra kuvvet, güçlü ve yakıt tasarruflu gibi ifadelerle benzin ve motorin satışı kaldırılıyor. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, akaryakıt istasyonlarında farklı isimlerle satılan dizel ve benzinde uygulanan fiyat farklarını kaldırmaya hazırlanıyor. Artık istasyonlarda bu tür ifadeler kullanılmayacak. Önüne bir ibare eklenmeden düz bir şekilde benzin, motorin ve LPG satışı tek fiyat üzerinden olacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Akaryakıtta tek fiyat dönemi başlıyor. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, akaryakıt istasyonlarında farklı isimlerle satılan dizel ve benzinde uygulanan fiyat farklarını kaldırmaya hazırlanıyor. Böylece hem istasyonlarda tek ürün ve tek fiyat döneminin başlaması, hemde sürücülerin kafa karışıklığının giderilmesi hedefleniyor. Yeni düzenleme taslağının 30 Nisan 2024'te yürürlüğe girmesi planlanıyor.

    Akaryakıt istasyonlarında benzin ve dizel, ‘ultra kuvvet, güçlü ve yakıt tasarruflu’ gibi ifadelerle satılıyordu. Bu akaryakıtlar yakıt tasarrufu sağladığı, motoru temizlediği ve araca ekstra performans kattığı öne sürülerek yüksek fiyata satışa sunuluyordu. Bu uygulama artık kaldırılıyor. Benzin istasyonlarında akaryakıtlar önüne bir ibare eklenmeden düz bir şekilde benzin, motorin ve LPG olarak satışa sunulacak.

    BU SİSTEMİN TAKİBİ NASIL YAPILACAK?

    Dağıtıcı lisansı sahipleri, istasyon otomasyon sistemi ile farklılaştırılmış akaryakıtın kullanıcılara sunumunun takibini yapmakla yükümlü olacak. Aynı türden farklı ticari isimlerdeki akaryakıtların karışması durumunda, bu akaryakıt yalnızca en düşük fiyata sahip farklılaştırılmamış ürün fiyatıyla satılabilecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    EPDK'dan konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Farklılaştırılmış akaryakıt ile diğerleri arasında, kalite ve benzeri düzenlenmiş özellikler bakımından otomobil, otobüs, kamyon, tır, traktör ve benzeri araç türüne göre sınırlayıcı ayrımlar bulunmamaktadır" ifadeleri kullanıldı.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow