hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bahçeli'nin A takımında kimler olacak?

    KAYNAKCNN TÜRK

    MHP'nin 14. Olağan Kurultayı tamamlandı. Şimdi gözler Başkanlık Divanına, Bahçeli'nin yeni A takımına çevrildi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin önümüzdeki hafta Merkez Yönetim Kurulu'nu toplaması bekleniyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MHP, 14'üncü Olağan Kurultayını tamamladı. Şimdi gözler MHP'de Başkanlık Divanında yani Devlet Bahçeli'nin A takımında kimlerin yer alacağına çevrildi.

    Milliyetçi Hareket Partisi hafta sonu 14'üncü Büyük Olağan Kurultayı gerçekleştirildi. Genel Başkan Devlet Bahçeli, oylamaya katılan bin 295 delegenin tamamının oyunu alarak 11. kez Genel Başkan seçildi. Kurultayda 75 kişilik Merkez Yönetim Kurulu ve 9 kişilik Merkez Disiplin Kurulu üyeleri de belirlendi.

    Bahçelinin A takımında kimler olacak

    Peki Bahçeli'nin A takımında kimler yer alacak?

    Divanda teşkilatlardan, hukuk işlerine, ekonomiden, yerel yönetime kadar birçok alanda atamalar var. Divanda 12 genel başkan yardımcısı bir genel sekreter ve iki de genel sekreter yardımcısı yer alıyor.

    Öte yandan yeni Merkez Yönetim Kurulu üyeleri arasında dikkat çeken bir isim de yer aldı, Meclis Grup Başkanvekili Levent Bülbül. Tüzüğe göre MYK üyeleri grup başkanvekilliği yapamıyor. Yeni dönemde Bülbül'ün Genel Merkez’de çalışmalarına yoğunlaşacağı, grup başkanvekili olarak da Kırıkkale Milletvekili Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Halil Öztürk'ün görevlendirilebileceği belirtiliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bahçelinin A takımında kimler olacak

    Kurultayda tüzük değişikliği için de karar alındı. Teknik ve ifadeye dayalı değişikliklerin yanı sıra, 250 bin ve 500 bin nüfuslu yerlerde il-ilçe yönetim kurulu sayısında yükseltmeye gidilecek.

    MYK’nın önümüzdeki hafta toplanması bekleniyor. Sonrasında da yeni A takımının da açıklanabileceği belirtiliyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow