hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bayraktar Kalkan DİHA 30'uncu kez uçtu

    KAYNAK DHA

    Milli ve özgün olarak tasarlanmış, dikey iniş ve kalkış yapabilen insansız hava aracı Bayraktar Kalkan DİHA’nın uçuş testleri başarıyla tamamlandı. Test uçuşu Edirne Keşan'da gerçekleştirilen insansız hava aracı milli DİHA, keşif ve istihbarat görevlerinde kullanılacak. İşte o uçuştan görüntüler...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    DİKEY İNİŞ KALKIŞ YAPABİLEN DİHA BAŞARIYLA UÇTU

    Milli ve özgün olarak geliştirilen Bayraktar Kalkan DİHA (Dikey İniş Kalkışlı İnsansız Hava Aracı), 30. uçuş testini Edirne Keşan'da bulunan Baykar Uçuş Eğitim ve Test Merkezi'nde yaptı. Keşif ve istihbarat görevleri için faaliyetler yürütebilecek DİHA, test kapsamında 14 bin 500 feet irtifaya çıktı ve 70 saatlik başarılı uçuş süresini geride bıraktı.

    Bayraktar Kalkan DİHA 30uncu kez uçtu

    Otomatik rota takibi, hedef takibi, çember atma ve eve dönüş modlarını gerçekleştirebilen İnsansız Hava Aracı, uçuş testini Baykar tarafından tamamen milli ve özgün olarak geliştirilen Baykar BG-160 kamerasıyla icra etti. DİHA, termal görüntüleme kabiliyetine sahip olan Baykar BG-160 Elektro-Optik Sistem sayesinde geceleri de yüksek çözünürlüklü görüntü alabilecek. Milli DİHA, gece ve gündüz keşif, gözetleme ve hedef tespiti görevlerini başarıyla icra edebiliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bayraktar Kalkan DİHA 30uncu kez uçtu

    PİSTE İHTİYACI YOK

    Gücünü 4 adet elektrikli motor ve 1 adet düşük tüketimli benzinli motordan alan Bayraktar Kalkan DİHA, elektrik motorlarıyla dikey kalkış yaptıktan sonra seyir uçuş moduna geçerek seyrini sadece benzin motoru ile gerçekleştiriyor. Bu motorlar ile 14.500 feet üzerinde irtifaya çıkan Bayraktar Kalkan DİHA, 7 saatten fazla görev uçuşu icra edebiliyor. Dikey kalkış ve iniş yapabilen milli DİHA, herhangi bir piste ihtiyaç duymadan üs bölgelerinde ve yüzer platformlarda rahatlıkla görev uçuşları gerçekleştirebiliyor.

    Bayraktar Kalkan DİHA 30uncu kez uçtu

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow