hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bolat: Gıda fiyatlarını sıkı takipteyiz... ''Simit operasyonu çekmek istediler''

    KAYNAKCNN TÜRK

    Ticaret Bakanı Ömer Bolat, katıldığı televizyon programında soruları yanıtladı. Bakan Bolat, marketlerdeki fahiş fiyatlar için "Fırsatçıları sıkı takipteyiz, keyfi fiyat artırma çabalarına geçit yok." dedi

     

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bolat, ''210 gram ekmek 8 TL olarak İstanbul'da Fırıncılar Odası belirlemişti. Ankara'da patates-soğan ve diğer ürünlerde fiyat zıplaması yaşatamayan çehreler bir simit operasyonu çekmek istediler.'' dedi.

    Fahiş fiyatla mücadelede fırsatçıları yakın takipte olduklarını söyledi. Ankara'da simit fiyatı üzerinden oynanmak istenen oyunu nasıl bozduklarını anlattı.

    ''15 LİRA YAPMAK İSTEDİLER, İZİN VERMEDİK''

    Bakan Bolat, ''Türkiye'nin hiçbir yerinde böyle bir fiyat yok. 210 gram ekmeğin 8 TL olduğu fiyat tarifesinde 100 gram simidin 15 TL olmasına izin vermedik.'' ifadelerini kullandı.

    "GIDA FIRSATÇILARINI SIKI TAKİPTEYİZ"

    Ticaret Bakanı Ömer Bolat, katıldığı televizyon programında soruları yanıtladı. Ekmek ve simit fiyatının belirlenmesine yönelik yeni kararın ayrıntılarını anlattı.

    Bolat, ''Çıkarılan bir yasa ile ekmek ve simit fiyatlarının belirlenmesi ilgili yerel yetkililerce, Esnaf ve Ticaret Odaları ile birlikte yapılacak. Ama Ticaret Bakanlığı'nın olumlu görüşü mutlaka alınacak.'' dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bakan Bolat gıda fırsatçılarını sıkı takipte olduklarını söyledi.

    Bolat, ''Ramazan ayının kışa doğru gelmesi ve özellikle ücret artış dönemine denk gelmesi seçim sathına girmemiz nedeniyle, bir kısım tamahkar unsurların fiyatları keyfince artırma çabaları oluyor. Ama biz yoğun denetimler yapıyoruz.'' şeklinde konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow