hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bursa'da "kentsel dönüşüm" hamlesi

    KAYNAKİHA

    Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Adayı Alinur Aktaş, yeni döneme ilişkin projelerini kamuoyuyla paylaştı. Gündeminin bir numaralı maddesi depremdi. Aktaş yeniden seçildiği takdirde 100 bin konutluk kentsel dönüşüm projesini hayata geçireceklerini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Adayı Alinur Aktaş, Bursalılarla bir araya geldiği toplantıda 6 Şubat depremlerini hatırlattı. "Bursa da aktif fay hatları üzerine kurulu bir şehir" dedi. "Deprem" gerçeğinin altını çizdi, "Kentsel dönüşüm şart" dedi. Dirençli bir Bursa için projelerini anlattı.

    “Önümüzdeki dönemin en önemli konu başladığı kentsel dönüşümdür. Bilimsel altyapı ve bütüncül bakış açısı, doğru planlama ve ortak akılla dirençli şehir Bursa için şimdi dönüşüm zamanı. Yeni dönemde daha ulaşılabilir ve daha yeşil dirençli şehir Bursa’yı inşa etmek için 100 bin konutluk kentsel dönüşüm projemizi hayata geçiriyoruz.”

    Bursada kentsel dönüşüm hamlesi

    Aktaş, bu dönüşümün sadece yapıları sağlamlaştırmakla kalmayıp şehir içindeki arterleri birbiriyle buluşturacağını, yeni yollar açılacağını, yeşil alan ve donatı alanlarıyla şehir kalitesini üst düzeye taşıyacağını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “Eski yapı stoğu ve zayıf zemin yapısı ile özellikle son dönemde sismik hareketle sürekle gündemde olan, hatta belediye binasını boşaltmak dışında hiçbir eylem planına sahip olmayan ilçe belediyeleri Gemlik ile Mudanya ilçelerimiz başta olmak üzere öncelikli alanlarda kentsel dönüşüm çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow