hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    CHP ve İYİ Parti gerilimi!

    Yerel seçimlere az bir süre kala, CHP ve İYİ Parti arasında gerilim yükseldi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı siyasi ahlaksızlık yapmakla suçladı. "Kurt kışı geçirir ama yediği ayazı asla unutmaz" göndermesi yaptı. Ayrıca, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural’da, "Oylarınızı bölmeyin, particilik yapmayın" diyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na tepki gösterdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın İYİ Parti’nin Ankara örgütünden istifa eden bazı isimlerin kendisiyle çalıştığını söylemesine sert tepki gösterdi ve ‘unutmayacağım’ vurgusu yaptı.

    Diğerleri anlamaz ama bu söyleyeceğimi Mansur Yavaş ve etrafındaki tayfa anlayacaktır. Kurt kışı geçirir ama yediği ayazı asla unutmaz. Allah şahittir. Vallahi, billahi ben de unutmayacağım. İyilik yap, kötülük bul. İnsanlara güvenip, onlar için fedakarlık yapıp karşılık olarak siyasi ahlaksızlık görüyorsanız eğer, oraya bir mim koyacaksınız. Mimi koymadığımız için ihanetler boyumuzu aştı" ifadelerini kullandı.

    Afyonkarahisar’da partisinin il teşkilatının düzenlediği iftar programında konuşan Akşener, altılı masadaki cumhurbaşkanı adayı belirleme sürecinde yaşananları hatırlatarak da CHP'li belediye başkanlarına yüklendi ve “Ben kazanacak aday dedikçe arkadaşlar tersine döndü” dedi.

    CHP ve İYİ Parti arasında İstanbul üzerinden de gerilim yaşanıyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Esenyurt mitinginde “Oylarınızı bölmeyin particilik yapmayın” çıkışına İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural’dan tepki geldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Vural, sosyal medya hesabından İmamoğlu’na seslenerek, “Senin partin yok mu? Sen partilerüstü müsün? Sen tek adam mısın? İYİ Parti’ye operasyon yaparken particilik yapan sensin” dedi.

    DEM Parti üzerinden de İmamoğlu’na gönderme yapan Vural, “Koltuk sevdası Türkiye'den büyük. İYİ Partililer oylarının bölücü fikirlere hizmet aracı olarak kullanılmasına müsaade etmeyecek, DEM Partili işbirliğine oy vermeyecektir" ifadelerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow