hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan ekonomide ‘Temmuz-Ağustos’ vurgusu!

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, enflasyonda düşüş için yaz aylarını işaret etti. CNN TÜRK'te Akıl Çemberi'nde soruları yanıtlayan Yılmaz, enflasyon ve faizde ‘2026'da tek haneyi hedefliyoruz’ dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Fulya Öztürk'ün sunduğu Akıl Çemberi programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

    Cevdet Yılmaz ekonomide olumlu hava için yılın 2. yarısını işaret etti. Yerel seçim öncesi ekonomiye yönelik spekülasyonlara, ‘Seçimden sonra bu karamsar hava değişecektir.  Orta vadedeki amacımız enflasyonu da faizi de tek haneye düşürmek. Bu aşama aşama gerçekleşecek. 2025'te 10 ile 20 arası olacak. 2026'da da tek haneyi hedefliyoruz. Yaz dönemi enflasyon düşüş normalde. Kurdaki hızlı hareketlilik nedeniyle geçen yaz yüksek gelmişti. En büyük etkiyi haziran ve temmuzda göreceğiz’ dedi.

    Yılmaz, “Bunun bir kısmının siyasi olduğunu düşünüyorum. Türkiye'ye zarar vermeye yönelik çalışmalar. Pompalanan karamsar havanın hiçbir karşılığı olmadığı görülünce ekonomimize iyi havası olacaktır. Yerel seçim vesilesiyle oluşturulan bir takım temelsiz söylemler var. Bunun temelsiz olduğu ortaya çıkınca pozitif katkı yapacak” sözlerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, kamu bankalarının emekliye promosyon adımını özel bankalardan da beklediklerini belirtti.

    Cevdet Yılmaz, “8 ile 12 bin TL promosyon verilecek. Kamu bankaları yapacak. Özel bankalara da çağrı yapalım. Müşteri kaybetmek istemeyen özel bankalar da yapacaktır diye düşünüyorum”

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow