hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Denizlerde av yasağı başlıyor

    KAYNAKCNN TÜRK

    Balıkçılık av sezonu bugün sona eriyor. Denizlerde av yasağı, endüstriyel avcılık yapan balıkçı gemilerini kapsayacak. Kıyı balıkçılığı yapan küçük ölçekli balıkçılar ise bu yasaktan muaf olacak. Konuyla ilgili açıklama yapan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sezonun başta hamsi olmak üzere birçok türün avcılığı açısından bereketli geçtiğini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2023-2024 balıkçılık av sezonu kapanıyor, denizlerde av yasağı başlıyor. Açıklama Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan geldi. Bakan Yumaklı, av sezonunun başta hamsi olmak üzere birçok türün avcılığı açısından bereketli geçtiğini vurguladı.

    AV YASAĞI ENDÜSTRİYEL AVCILIK YAPAN GEMİLER İÇİN

    Av yasağı, endüstriyel avcılık yapan balıkçı gemilerini kapsayacak. Kıyı balıkçılığı yapan küçük ölçekli balıkçılar bu yasaktan muaf olacak, onlar avcılık yapmaya devam edebilecek. Bakan Yumaklı, "4,5 ayı kapsayacak bu dönemde ekonomik faaliyetlerine devam etmek isteyen balıkçılar, bakanlıktan izin almak ve belirlenen kurallara uymak koşuluyla kara suları dışındaki uluslararası sularda gırgır ve trol yöntemiyle avcılık yapabilecek" ifadelerini kullandı.

    YUMAKLI: GEÇEN YIL 171 BİN DENETİM GERÇEKLEŞTİRİLDİ

    Bakan Yumaklı, hem sürdürülebilir balıkçılık hem de yasalara uygun avcılık yapan balıkçıların hakkını korumak adına denizler, iç sular, karaya çıkış noktaları, nakil güzergahları, balıkçı gemileri, balık halleri, balık unu ve balık yağı fabrikaları ve perakende satış yerlerinde 7/24 denetimlerin yapıldığına dikkati çekti. Bu kapsamda geçtiğimiz yıl toplam 171 bin 219 denetim gerçekleştirildi. Kaçak avcılıkla elde edilen 593 ton su ürününe el konuldu. 6 bin 527 kişi ve iş yerine 74 milyon 12 bin 121 lira idari para cezası uygulandı. Ayrıca, kurallara uygun avlanmayan 78 gemiye de el konularak mülkiyeti kamuya geçirildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    YENİ AV SEZONUNA YENİ KURALLAR

    Bakan Yumaklı, yeni av sezonunda yeni kuralların olacağını söyledi. Meclis Balıkçılık ve Su Ürünleri Araştırma Komisyonu'ndan gelecek rapora işaret etti. Yumaklı, "Tüm paydaşların görüşleriyle su ürünleri konusunda uzman bilim insanlarından oluşturulan 'Bilimsel ve Teknik Tavsiye Kurulu' tarafından hazırlanacak raporlar dikkate alınarak koruma kullanma dengesi içerisinde sürdürülebilirlik temelli yeni kurallar uygulamaya alınmış olacak" ifadelerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow